Κρήτη | Σχολεία χωρίς μεμβράνες ασφαλείας στις τζαμαρίες – Τρέμουν οι γονείς στο ενδεχόμενο σεισμού

κρήτη-σχολεία-χωρίς-μεμβράνες-ασφαλε-1361694

Ανάστατοι είναι οι γονείς των νηπιαγωγείων και Δημοτικών σχολείων του Ηρακλείου οι οποίοι ζητούν να ληφθούν από την πολιτεία όλα τα απαραίτητα μέτρα που προβλέπονται για την ασφάλεια των παιδιών τους σε περίπτωση σεισμού.

Αυτό που ζητούν δηλαδή είναι να τηρηθούν όλες εκείνες οι προδιαγραφές για τη σωστή και ασφαλή λειτουργία των σχολικών συγκροτημάτων που συστήνουν και επιβάλλουν οι ειδικοί.

Εκπαιδευτικοί και γονείς που έχουν εντοπίσει τέτοιου είδους προβλήματα στα νηπιαγωγεία και στα σχολεία όπου φοιτούν τα παιδιά τους έχουν ήδη έρθει σε επαφή με τα αρμόδια γραφεία για τη λύση αυτών των προβλημάτων.

Μετά τον ισχυρό σεισμό των 6 Ρίχτερ στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας στις 27 Σεπτεμβρίου παρουσιάστηκαν προβλήματα και σε σχολεία του Ηρακλείου. Όπως μάλιστα ανέδειξε το cretapost, ένα από τα σχολεία που «λαβώθηκαν» ήταν το 7ο Δημοτικό σχολείο Ηρακλείου με τους μαθητές από τον Σεπτέμβριο να έχουν διασκορπιστεί σε διάφορα άλλα σχολεία της πόλης.

Ωστόσο εντοπίστηκαν και προβλήματα, τα οποία καν δεν είχαν προβλεφθεί από την έναρξη λειτουργίας των σχολείων αυτών.

Σε ένα νηπιαγωγείο με μεγάλες τζαμαρίες δεν είχαν προβλεφθεί να τοποθετηθούν ειδικές μεμβράνες, όπου σε περίπτωση ατυχήματος ή σεισμού να μην τραυματιστεί κάποιο παιδί.

Οι γονείς του 42ου Νηπιαγωγείου Ηρακλείου που βρίσκεται στην οδό Δρυμητινού, όπως καταγγέλλουν στο cretapost, τρέμουν στη σκέψη τι μπορεί να συμβεί σε περίπτωση ενός νέου ισχυρού σεισμού στο Ηράκλειο ή ακόμη και ενός ατυχήματος και αυτό που ζητούν τώρα από το Δήμο είναι να προχωρήσει άμεσα στην αποκατάσταση τους.

Από την πλευρά του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Αναστασάκης είναι ενήμερος για το θέμα και όπως τονίζει στο cretapost, τα περισσότερα παλιά σχολεία της πόλης μας αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους θέματα. Μάλιστα όλα αυτά τα προβλήματα είναι ενταγμένα στη μελέτη για την αποκατάσταση των σεισμόπληκτων κτιρίων η οποία εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο και αγγίζει το 1,5 εκ ευρώ.

Ωστόσο πολλά ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι πολλά σχολεία στο Ηράκλειο λειτουργούν χωρίς τις απαραίτητες μεμβράνες ασφαλείας όταν σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς και φροντιστήρια δε δίνεται η πολυπόθητη άδεια λειτουργίας όταν δεν τηρούνται οι προϋποθέσεις αυτές ως ορίζει ο νόμος.

cretapost.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook