Κρήτη | Σχηματίζεται δικογραφία για τα κρασιά στο βυθό της θάλασσας

κρήτη-σχηματίζεται-δικογραφία-για-τα-1378480

Την κινητοποίηση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου προκάλεσε το δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων σχέση με τις φιάλες κρασιού της ΕΑΣΗ στο βυθό της θάλασσας, στο πλαίσιο ενός νέου τρόπου παλαίωσης.

Όπως ανέφερε στο ekriti λιμενική πηγή, από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου σχηματίζεται δικογραφία προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο ισχύει το δημοσίευμα και κάτω από ποιες συνθήκες βυθίστηκαν τα μπουκάλα με τοι κρασί, αν όντως έχουν βυθιστεί.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το Λιμεναρχείο Ηρακλείου θα καλέσει για κατάθεση τους εμπλεκόμενους καθώς αν διαπιστωθεί πως έχουν βυθιστεί τα μπουκάλια, τότε αυτό επισύρει ποινικές και διοικητικές κυρώσεις καθώς εμπίπτει στο νόμο περί προστασίας θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Μέχρι στιγμής φιάλες με κρασί δεν έχουν εντοπιστεί, ανέφερε λιμενική πηγή ωστόσο όλα διερευνώνται καθώς σύμφωνα με άλλα δημοσιεύματα, τα μπουκάλια έχουν βυθιστεί.

«Αλίμονο αν ο καθένας πάει και βυθίζει πράγματα στη θάλασσα» σχολίασε με νόημα λιμενικός.

Να σημειωθεί ότι την επόμενη ημέρα, οι εμπλεκόμενοι φορείς κατέθεσαν αίτημα προς το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου προκειμένου να βυθιστούν οι φιάλες στο πλαίσιο της παλαίωσης.

Το ekriti επικοινώνησε με τον αντιπρόεδρος της ΕΑΣΗ Μύρωνα Χιλετζάκη ο οποίος δήλωσε πως τα 5.000 μπουκάλια κρασιού δεν έχουν βυθιστεί και πως αυτό που έγινε ήταν δοκιμαστικό και πως αναμένουν από το Λιμεναρχείο την σχετική άδεια προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία.

Όπως και να’ χει, το Λιμεναρχείο σχηματίζει ήδη την απαραίτητη δικογραφία.

Πηγή: ekriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook