Κρήτη | Σχεδόν επτά κιλά χασίς είχαν κρυμμένα στην καβάτζα | Photos

κρήτη-σχεδόν-επτά-κιλά-χασίς-είχαν-κρυ-898900

Στην παγίδα των αστυνομικών αρχών έπεσαν την Παρασκευή δύο άτομα που συνελήφθησαν καθώς είχαν στην κατοχή τους σχεδόν επτά κιλά χασίς.

Συγκεκριμένα,  «συνελήφθησαν, την Παρασκευή το βράδυ σε περιοχή του Δήμου Μαλεβιζίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου σε συνεργασία με αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Ηρακλείου και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, δύο αλλοδαποί ηλικίας 35 και 24 ετών κατηγορούμενοι για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και ειδικών δράσεων που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, χθές (26.07.2019) οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, από αστυνομικούς των ανωτέρω υπηρεσιών.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι δύο αλλοδαποί σε υπαίθριο χώρο που όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα χρησιμοποιούσαν για την απόκρυψη ναρκωτικών ουσιών (καβάντζα).

Αντιλαμβανόμενος ο 35χρονος την παρουσία των αστυνομικών επιχείρησε  ανεπιτυχώς να πετάξει σακίδιο το οποίο περιείχε τέσσερις αυτοσχέδιες συσκευασίες περιέχουσες συνολικά 1 κιλό και τετρακόσια ενενήντα δύο (492) γραμμάρια κάνναβη, ενώ στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 κινητά τηλέφωνα.

Ακολούθησε έρευνα στον υπαίθριο χώρο όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

  • 5 κιλά και εξακόσια τριάντα (630) γραμμάρια κάνναβη σε δύο αυτοσχέδιες συσκευασίες.

Στη συνέχεια ακολούθησαν έρευνες στις οικίες των συλληφθέντων όπου στην οικία του 35χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 1.050 ευρώ ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες.

Επιπλέον, κατασχέθηκε Ι.Χ αυτοκίνητο ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook