Κρήτη | Ρωγμή στο πλοίο «Πρέβελη» μετά από πρόσκρουση στον προβλήτα του λιμανιού στο Διαφάνι

κρήτη-ρωγμή-στο-πλοίο-πρέβελη-μετά-α-846672

Στον προβλήτα του λιμανιού στο Διαφάνι της Καρπάθου προσέκρουσε το πλοίο «Πρέβελη» το απόγευμα της Τετάρτης, με αποτέλεσμα να προκληθεί ρωγμή στο εξωτερικό περίβλημα της πρύμνης κάτω από τον καταπέλτη, μήκους περίπου 130cm και πλάτους περίπου 10cm.

Ειδικότερα, «κατά τη διαδικασία πρόσδεσης του Ε/Γ-Ο/Γ »ΠΡΕΒΕΛΗΣ» Ν. Ρεθύμνου 06 στο λιμένα Διαφάνι Καρπάθου, απογευματινές ώρες χθες, προσέκρουσε στον προβλήτα, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ρωγμής στο εξωτερικό περίβλημα της πρύμνης κάτω από τον καταπέλτη, μήκους περίπου 130cm και πλάτους περίπου 10cm

Το εν λόγω πλοίο, το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο από Πειραιά για Μήλο – Θήρα – Ανάφη – Κάσο – Κάρπαθο – Διαφάνι – Χάλκη – Ρόδο με εβδομήντα πέντε (75) μέλη πληρώματος και ογδόντα δύο (82) επιβάτες, κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα Διαφανίου, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε εισροή υδάτων, ούτε θαλάσσια ρύπανση.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του »ΠΡΕΒΕΛΗΣ» μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ στη συνέχεια του επετράπη η εκτέλεση ενός μεμονωμένου πλου, κενό επιβατών, για λιμένα Ρόδου.

Οι επιβάτες πρόκειται να διανυκτερεύσουν στην Κάρπαθο και να προωθηθούν στους προορισμούς τους, με μέριμνα της εταιρείας.»

zarpanews.gr

One thought on “Κρήτη | Ρωγμή στο πλοίο «Πρέβελη» μετά από πρόσκρουση στον προβλήτα του λιμανιού στο Διαφάνι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook