Κρήτη | «Ξυπνούν» μνήμες από την άγρια δολοφονία του 39χρονου Νίκου Μπιτσακάκη

κρήτη-ξυπνούν-μνήμες-από-την-άγρια-δ-1518232

Μνήμες από την άγρια δολοφονία του κτηνοτρόφου Νίκου Μπιτσακάκη (Λαέρτη) τον Αύγουστο του 2021 έξω από το σπίτι του στο Πετροκεφάλι, ξυπνούν στις 23 Σεπτεμβρίου οπότε και η υπόθεση αναμένεται να εκδικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθεται ο 28χρονος Ρουμάνος ο οποίος εργαζόταν για τον 39χρονο κτηνοτρόφο. Ο 28χρονος κατηγορείται ότι πυροβόλησε και σκότωσε τον άτυχο Νίκο Μπιτσακάκη με αφορμή μία έντονη διαφωνία που είχαν λίγες μέρες πριν πέσει νεκρός.

Αυτό που είχε σοκάρει τότε τους πάντες ήταν το γεγονός ότι τη στιγμή των πυροβολισμών, μέσα στο σπίτι βρισκόταν η 8χρονη – τότε – κόρη του θύματος.

Νίκος Μπιτσακάκης – Το θύμα της δολοφονίας

Το ιστορικό

Η δολοφονία έγινε ενώ κτηνοτρόφος πυροβολήθηκε ενώ καθόταν στη βεράντα του σπιτιού μαζί με το παιδί του.

Συγχωριανοί του ακούγοντας τους πυροβολισμούς και φωνές έτρεξαν στο σημείο όπου αντίκρυσαν τον άνδρα αιμόφυρτο. Άμεσα έφτασαν στο χωριό αστυνομικοί και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μετέφερε στις 22.00 τον άνδρα στο Κέντρο Υγείας Μοιρών όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ο δράστης φέρεται να έστησε καρτέρι, καθώς η περιοχή είναι σκοτεινή και ερημική, βγήκε από τα χωράφια και πυροβόλησε τον άτυχο άνδρα. Ο 39χρονος έφερε τουλάχιστον τέσσερα τραύματα, όλα στη δεξιά πλευρά, σε μάγουλο, κοιλιακή χώρα, και στο χέρι σε δυο διαφορετικά σημεία.

Ο 28χρονος Ρουμάνος, συνελήφθη από τις Αρχές και ομολόγησε ότι είναι αυτός που εκτέλεσε τον 39χρονο κτηνοτρόφο. Στον Εισαγγελέα, τότε, είχε οδηγηθεί και ένας 30χρονος συμπατριώτης του που κατονόμασε ο κατηγορούμενος ως το άτομο που του διέθεσε την κυνηγετική καραμπίνα με την οποία και σκότωσε τον 39χρονο.

ekriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook