Κρήτη | «Ψηλαφίζουν» τη στρατηγική μελέτη για τη μεγάλη επένδυση

κρήτη-ψηλαφίζουν-τη-στρατηγική-μελ-788811

Η στρατηγική μελέτη για τη μεγάλη επένδυση στην Ελούντα, το «Εlounda Hills» αναμένεται να συζητηθεί, μεταξύ άλλων, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 27 Δεκεμβρίου.

Μάλιστα, στο Ηράκλειο θα βρίσκονται στελέχη του Υπουργείου για να στηρίξουν την επένδυση.

Το μέγεθος της επένδυσης, που ξεπερνά σε κόστος τα 400 εκατομμύρια ευρώ, υλοποιείται σε έκταση μεγαλύτερη των 840 στρεμμάτων και περιλαμβάνει πολυτελείς κατοικίες, ξενοδοχειακές μονάδες πέντε αστέρων, μαρίνα αναψυχής, ιδιωτική παραλία, αθλητικές εγκαταστάσεις, εστιατόρια, μπαρ, δάσος και πολλά ακόμα.

Το σχέδιο έχει υποβληθεί ως Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων απευθείας στο Υπουργείο Ανάπτυξης, ενώ στην επένδυση συμμετέχουν συνολικά 23 εταιρείες της κοινοπραξίας με τίτλο Mirum Hellas κι επικεφαλής τον Ρώσο επιχειρηματία Βιτάλι Μπορίσοφ.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως η επένδυση θεωρείται τόσο σπουδαία για την Κρήτη και την Ελλάδα, όσο όμως και για τη Ρωσία, αφού σε αυτή αναφέρθηκε και ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, στη διάρκεια συνάντησης του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Συνολικά 375 πολυτελή διαμερίσματα και κατοικίες, αλλά και τρεις ξενοδοχειακές μονάδες 5 αστέρων δυναμικότητας 730 κλινών περιλαμβάνει το βασικό σχέδιο της επένδυσης.

Στην επένδυση θα δημιουργηθούν επίσης πλήθος καταστημάτων, υποδομές κοινής ωφέλειας, θεματικά πάρκα, κέντρα ευεξίας, αθλητικά κέντρα και πάρκα αναψυχής.

Με βάση το χρονοδιάγραμμα της επένδυσης, το φιλόδοξο σχέδιο πρόκειται να ολοκληρωθεί μέσα σε οχτώ χρόνια από την έναρξη των εργασιών, με ιδία κεφάλαια των εταίρων και τραπεζικό δανεισμό.

Πήγη:cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook