Κρήτη | «Πονοκέφαλος» με τον φαντομά των εκκλησιών – Έχει διαρρήξει πέντε ναούς σε ένα μήνα

κρήτη-πονοκέφαλος-με-τον-φαντομά-τω-1442006

Συνεχίζει ασύλληπτος, να δρα εδώ και ένα μήνα, ο… φαντομάς- διαρρήκτης με ιδιαίτερη προτίμηση στις εκκλησίες! Τις τελευταίες μέρες άνοιξε εκκλησία στο Μαρδάτι και για δεύτερη φορά παραβίασε την Παρασκευή το γραφείο της Ενορίας και τον ιερό ναό της Παναγίας της Οδηγήτριας, στην Κριτσά, αρπάζοντας χρήματα!

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Νίκου Τραντά στην ΑΝΑΤΟΛΗ πρόκειται για τον ίδιο διαρρήκτη που, αρχές με μέσα Απριλίου, είχε διαρρήξει εκκλησίες στα Κατσίκια και στους Πίσιδες, στην Κριτσά και στους Ποτάμους…

Ο μασκοφόρος «ποντικός» των εκκλησιών πραγματοποίησε ξημερώματα της Παρασκευής διπλή διάρρηξη αυτή τη φορά, πάλι στην Παναγία την Οδηγήτρια. Φαίνεται ότι εξουδετέρωσε την εξωτερική κάμερα του ναού. Παραβίασε την πόρτα του γραφείου του ναού από όπου πήρε… ολόκληρο ένα μπρούτζινο κυτίο, που χρησιμοποιεί η Ενορία στα πανηγυρίζοντα εξωμονάστηρα, με τα κέρματα που υπολογίζονται γύρω στα 25- 30 ευρώ.

Στη συνέχεια παραβίασε την πόρτα της δυτικής εισόδου του ναού, εισήλθε στο ναό και όπως περιέγραψε ο εφημέριος π’ Λεωνίδας Γιαλούρης, κατευθύνθηκε στην εφέστια εικόνα του ναού με σκοπό να αρπάξει χρυσά και ασημένια τάματα- αφιερώματα των πιστών και στη συνέχεια πήγε στο παγκάρι. Έσπασε τα δύο κυτία, αλλά ευτυχώς μια εβδομάδα πριν ο ταμίας του ναού είχε πάρει τα περισσότερα χρήματα και άρπαξε τις εισπράξεις μιας μέρας μόνο. Δεν άφησε ούτε το κουτί με τα λουλούδια του Επιταφίου, όπου επίσης υπήρχαν χρήματα απ’ όπου αφήρεσε μόνο τα χαρτονομίσματα, αφήνοντας τα κέρματα…

Το πρόβλημα δεν είναι τόσο τα χρήματα που εκλάπησαν -ας τα πήρε, αν τα είχε ανάγκη- είπε χαρακτηριστικά ο εφημέριος του ναού. Όμως τόνισε το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η βεβήλωση του ιερού χώρου, με τις σοβαρές ζημιές που προκάλεσε στη θύρα και στα παγκάρια του ναού και στην πόρτα του γραφείου, που θα απαιτήσουν μια δαπάνη για να αποκατασταθούν, για δεύτερη φορά. Η ενορία δεν είναι πλούσια και έχει στη δικαιοδοσία της να συντηρεί το μεγάλο ναό της Κριτσάς και πολλά εξωκκλήσια. Είναι επίσης η ψυχική οδύνη ενός τέτοιου συμβάντος που προκαλεί θλίψη και στεναχώρια, τόνισε ο εφημέριος, καλώντας τους περιοίκους να καταθέσουν, αν κάποια ύποπτη κίνηση περιήλθε στην αντίληψή τους.

Πιθανότατα ο αποθρασυμένος διαρρήκτης θα επιστρέψει, είπε ο π’ Λεωνίδας, σημειώνοντας ότι θα προχωρήσει σε ενίσχυση των μέτρων ασφάλειας του ναού και των γραφείων της Ενορίας του, με νέο σύστημα συναγερμού και επιπλέον κάμερες παρακολούθησης. Εξ άλλου ο ναός αποτελεί πραγματικό μουσείο, όπου έχουν συγκεντρωθεί πολύτιμες παλαιές λατρευτικές εικόνες, από ναούς της Κριτσάς.

Η ηλεκτρονική κάμερα του ναού κατέγραψε την παρουσία και τις κινήσεις του δράστη, στο εσωτερικό του, είπε ο πατήρ Λεωνίδας. Το υλικό βρίσκεται στα χέρια της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγίου Νικολάου όπου κατήγγειλε το συμβάν. Στην εικόνα φαίνεται ο διαρρήκτης, ο οποίος φορεί κουκούλα που κρύβει τα χαρακτηριστικά του. Από τις κινήσεις και την εικόνα που καταγράφηκε στην κάμερα, εικάζεται ότι είναι νέος σχετικά άνδρας 30-40 ετών, σχετικά ψηλός και αδύνατος…

Oι υποψίες της Αστυνομίας πέφτουν σε συγκεκριμένα σεσημασμένα πρόσωπα -κατοίκους του Νομού Λασιθίου, με παγκρήτια όμως δράση! Η Ασφάλεια, μάλιστα, προσανατολιζόταν σε συγκεκριμένο σεσημασμένο άτομο, που δεν της ήταν άγνωστο, αφού στο ενεργητικό του έχει «εγγράψει» δεκάδες διαρρήξεων με σταθερή προτίμηση στις εκκλησίες!

Πηγή: cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook