Κρήτη | «Ο Μίκης πέρασε στην αιωνιότητα» – Έδωσαν το όνομά του σε συνεδριακό κέντρο

κρήτη-ο-μίκης-πέρασε-στην-αιωνιότητα-1518585

Σε μια βραδιά μνήμης και κατάνυξης, όπου ξεδιπλώθηκαν κάποιες από τις αμέτρητες πτυχές της πολύπλευρης προσωπικότητας του μεγάλου μουσουργού καθώς και η θεωρία της «Συμπαντικής Αρμονίας» ως κανόνα ζωής του, το Metaxa Hospitality Group προχώρησε σε μια συμβολική αλλά και βαθιά ουσιαστική ενέργεια, στην διαρκή του προσπάθεια για ένα βιώσιμο τουρισμό με πολιτισμικό πρόσημο, άρρηκτα δεμένο με την τεράστια πνευματική κληρονομιά της Κρήτης, ονομάζοντας το συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Creta Maris, «Μίκης Θεοδωράκης», ένα χρόνο μετά το φευγιό, του μεγάλου αυτού, παγκόσμιου Κρητικού.

Την εκδήλωση, στην οποία παραστάθηκαν εκπρόσωποι της εκκλησίας, βουλευτές και εκπρόσωποι κομμάτων, Δήμαρχοι, αυτοδιοικητικοί, φορείς, πλήθος κόσμου και φυσικά η οικογένεια Μεταξά με τον CEO της κ. Ανδρέα Μεταξά και τα στελέχη του Metaxa Hospitality Group, συντόνισε η Δημοσιογράφος κ. Αντιγόνη Ανδρεάκη. Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Ηλ. Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Κώτσογλου, που χαιρέτησε την εκδήλωση και συμμετείχε στην αποκάλυψη του ονόματος μαζί με τον κ. Α. Μεταξά και τον Δήμαρχο Χερσονήσου κ. Ι. Σέγκο και η Εντεταλμένη Σύμβουλος για θέματα Τουρισμού και Ισότητας κ. Γ. Μηλάκη. Αμφότεροι, βράβευσαν τον κ. Α. Μεταξά, τον ομότιμο καθηγητή κ. Γ. Κουγιουμουτζάκη και την κ. Α. Ανδρεάκη παραδίδοντας τους ένα αντίγραφο από την τελευταία έκδοση της Περιφέρειας Κρήτης «Handmade Crete» στην παράλληλη – κοινή προσπάθεια της για βιώσιμο, αειφόρο τουρισμό.

Ο κ. Κ. Κώτσογλου δήλωσε, «Ο Μ. Θεοδωράκης έχει περάσει στην αιωνιότητα, όπως ο Κορνάρος, ο Θεοτοκόπουλος, ο Καζαντζάκης και τόσοι άλλοι Κρητικοί, μέσα από το έργο του! Σήμερα, μέσα από αυτή τη σεμνή τελετή, ανέλαβε και ένα άλλο ρόλο, να διαφυλάξει την αειφορία, την βιωσιμότητα της Κρήτης, που τόσο αγάπησε και δόξασε, με το έργο του!»

Η κ. Γ. Μηλάκη δήλωσε, «Ο οικουμενικός Έλληνας Μίκης Θεοδωράκης κατόρθωσε να σφραγίσει την ιστορία της Ελλάδας στον 20ό αιώνα και να μεταλαμπαδεύσει την πολιτιστική μας κληρονομιά στα πέρατα της γης. Η Metaxas Hospitality Group αναδεικνύει την αναπτυξιακή διάσταση του πολιτισμού που αποτελεί εχέγγυο για την αειφορία του τουρισμού της Κρήτης τα επόμενα χρόνια.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook