Κρήτη | «Κρανίου τόπος» η Χερσόνησος, πέντε μήνες μετά τη θεομηνία!

κρήτη-κρανίου-τόπος-η-χερσόνησος-πέ-1198037

“Κρανίου τόπος” παραμένει το μεγαλύτερο μέρος των πληγεισών περιοχών της Χερσονήσου από τη θεομηνία του περασμένου Νοεμβρίου κι ενώ το υπουργείο Υποδομών επιρρίπτει την ευθύνη για τις δραματικές καθυστερήσεις, στο δήμο και την Περιφέρεια Κρήτης!

Μια βόλτα στις πληγείσες περιοχές αρκεί για να αντιληφθεί κανείς ότι, με εξαίρεση κάποιες παρεμβάσεις στο αγροτικό οδικό δίκτυο, δεν έγινε απολύτως τίποτα για τις περιουσίες των πολιτών ή για τις ζημιές στο οδικό δίκτυο και άλλες υποδομές, ενώ παράλληλα καθυστερούν τραγικά και οι αποζημιώσεις των πληγέντων που υπέβαλαν αίτηση.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Βαρδάκης, σε πρόσφατη αυτοψία που έκανε, διαπίστωσε ότι παραμένει … “βομβαρδισμένο” τοπίο.

Η περιοχή από Γούρνες μέχρι Μάλια, όπου πριν από 5 ολόκληρους μήνες η θεομηνία “χτύπησε”, αφήνοντας τα σημάδια της κι ενώ σε λίγους μήνες αναμένουμε την έναρξη της νέας τουριστικής σεζόν!

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Σέγκος επισήμανε ότι δεν έχουν προχωρήσει οι οριοθετήσεις των περιοχών για να “τρέξουν” οι αποκαταστάσεις των ζημιών και να αποζημιωθούν οι πολίτες που επλήγησαν, ενώ σε ό,τι αφορά στο επίδομα των 600 ευρώ, ξεκαθάρισε ότι το έχουν πληρωθεί περίπου 300 από τους 700 αιτούντες.

Αναφορικά με τις αποζημιώσεις των 6000 ευρώ για οικοσκευές, ο κ. Σέγκος είπε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί, καθώς τόσο ο δήμος όσο και η Περιφέρεια Κρήτης υπολειτουργούν λόγω τηλεργασίας και αδειών ειδικού σκοπού!

“Δεν έχουμε το απαραίτητο προσωπικό, πάμε με αργούς ρυθμούς. Πρέπει να προετοιμαστούμε και για το καλοκαίρι. Τρία εκατομμύρια ευρώ πήραμε, έως τώρα, από την Πολιτεία, … σταγόνα στον ωκεανό! Είμαστε στη διαδικασία της έγκρισης, για να εντάξουμε τα σχετικά ποσά. Απορροφήθηκαν από αυτά σχεδόν όλα! Σύντομα θα αρχίσουν οι πληρωμές”, τόνισε ο κ. Σέγκος.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι κυβερνητικοί αξιωματούχοι που είχαν βρεθεί στις πληγείσες περιοχές από την πρώτη στιγμή της θεομηνίας, είχαν δεσμευτεί για την άμεση δρομολόγηση λύσεων που θα εξασφάλιζαν την αποζημίωση των πληγέντων και την αποκατάσταση των ζημιών.

ekriti.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook