Κρήτη | «Kατάθεση ψυχής» από έναν… αιώνιο έφηβο σε μαθητές λυκείου – Στην τάξη και η εγγονή του! | Photos

κρήτη-kατάθεση-ψυχής-από-έναν-αιών-1622764

Ο αιώνιος έφηβος, κ. Δημήτρης Μουδατσάκης συγκίνησε τους μαθητές του 1ου Ημερήσιου ΕΠΑ.Λ. Αγίου Νικολάου, όταν ανήμερα των Τριών Ιεραρχών, τους επισκέφθηκε για να τους μιλήσει για τη δια βίου μάθηση!

Μάλιστα μέσα στην τάξη, βρισκόταν και η εγγονή του, εικόνα που έδωσε άλλο «χρώμα» στην επίσκεψη αυτή.

Η εκδήλωση εντάσσεται στη δράση με τίτλο Role Models που στόχο έχει τη βιωματική ευαισθητοποίηση των νέων μέσα από θετικά πρότυπα…

Ο κ. Δημήτρης Μουδατσάκης αποτελεί, αδιαμφισβήτητα, έναν άνθρωπο- πρότυπο για την άσβεστη δίψα του για γνώση και μάθηση, καθώς μόλις πριν ένα μήνα, στην ηλικία των 88 ετών, έλαβε το πτυχίο της Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. (δείτε ΕΔΩ).

Ο κ. Μουδατσάκης, με λόγο λιτό και μεγάλο ενθουσιασμό, περιέγραψε το «ταξίδι» του στην εκπαίδευση, το οποίο όπως τόνισε, ήθελε να το κάνει γιατί το χρωστούσε στον εαυτό του και όπως είπε, αυτό το ταξίδι στάθηκε αφορμή και η αιτία για να ανακαλύψει το φως της ζωής!

«Το αμφιθέατρο στο Πανεπιστήμιο ήταν για μένα…μια μυσταγωγία…κάτι το φανταστικό…δεν πίστευα ότι το βίωνα» εξομολογήθηκε.

 

Και οι μαθητές, όμως, σε μία ωραία συζήτηση μαζί του, πήραν μηνύματα που θα αποτελέσουν εφόδιο για όλη τους τη ζωή με φράσεις όπως:

”Όλα τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα, φτάνει να το θέλεις!!! Γιατί όλοι μπορούμε

”Η εργατικότητα διορθώνει και συμπληρώνει τα πάντα. Το οφείλουμε, μα πιο πολύ το χρωστάμε στον εαυτό μας

«Διαβάστε από κάθε μεγάλο συγγραφέα, ένα βιβλίο…”

«Τα πάντα στη ζωή μας είναι προσφορά…φτάνει να πορευόμαστε με καθαρή συνείδηση…”

”Η γνώση είναι κάτι που δεν χορταίνεται ποτέ.

Μετά το τέλος της παρουσίασης αυτής, η διευθύντρια του σχολείου κ. Χαρά Αθανασοπούλου εκ μέρους της διεύθυνσης και του συλλόγου διδασκόντων, απένειμε στον κ. Μουδατσάκη ευχαριστήριο. Τον συντονισμό της όλης δράσης είχε η κ Μαρία Τουτουδάκη με τα μέλη της ομάδας, Μαρία Ιωσηφίδου, Θεοδώρα Καλιτσουνάκη και Γεωργία Φραγκιαδάκη.

cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook