Κρήτη | «Καμπανάκι» για τις αυτοκτονίες – «Τα περιστατικά απόπειρας στους νέους ολοένα και αυξάνονται»

κρήτη-καμπανάκι-για-τις-αυτοκτονίε-1352938

«Πληγή» συνεχίζουν να αποτελούν για την Κρήτη οι αυτοκτονίες, καθώς καθημερινή σχεδόν είδηση – από την έλευση του 2022 μέχρι και σήμερα – αποτελεί η αυτοχειρία ενός κατοίκου του νησιού.

Όπως δήλωσε η κα. Ευγενία Χουρδάκη, Διευθύντρια του Ψυχιατρικού Τμήματος του Βενιζελείου Νοσοκομείου, «τα περιστατικά απόπειρας αυτοκτονιών ολοένα και αυξάνονται».

«Θλίψη και προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι οι άνθρωποι που παρακολουθούν τον τελευταίο χρόνο στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο με σοβαρές αυτοκτονικές τάσεις είναι νεαρής ηλικίας 18 έως και 25 ετών. Φοιτητές, νέα παιδιά που θα έπρεπε να χαίρονται τη ζωή και όχι να διακατέχονται από καταθληπτικές σκέψεις, τόνισε η κα Χουρδάκη.

Η κα Χουρδάκη πρόσθεσε ότι «Οι συνέπειες του εγκλεισμού λόγω της πανδημίας, η ανεργία, η μη επαφή με συμφοιτητές λόγω των διαδυκτιακών μαθημάτων είναι κάποιοι από τους λόγους που οδηγούν τους νέους ανθρώπους στην απομόνωση και στο να έχουν αυτοκτονικές τάσεις»

Το Τμήμα Ψυχιατρικής του Βενιζελείου του ΠΑΓΝΗ επισκέπτονται και άνθρωποι ηλικίας 45 έως και 55 ετών , αλλά και ηλικιωμένοι, ενώ αύξηση παρατηρείται σύμφωνα με την κα. Χουρδάκη και στη συνταγογράφηση αντικαταθλιπτικών φαρμάκων. «Παλιότερα αντιμετωπίζαμε τους ασθενείς που έκανα απόπειρα αυτοκτονίας με τη συνδρομή ψυχολόγου. Το τελευταίο διάστημα αυτό δεν αρκεί, με την φαρμακευτική αγωγή να κρίνεται απαραίτητη στις περισσότερες περιπτώσεις»

Υπενθυμίζεται ότι το 2021 σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία η Κρήτη είχε την θλιβερή πρωτιά στις αυτοκτονίες.

ekriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook