Κρήτη | «Καμπανάκι» από Λιμεναρχείο για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

κρήτη-καμπανάκι-από-λιμεναρχείο-γι-916167

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, με αφορμή το μετεωρολογικό δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίες, προειδοποιεί τους ιδιοκτήτες σκαφών να ασφαλίσουν τα πλοία τους, λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Η σχετική ανακοίνωση του Λιμεναρχείου

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου ανακοινώνει ότι σύμφωνα με δελτίο πρόγνωσης καιρού της Ε.Μ.Υ./Ε.Μ.Κ. 31-03-2020/13:00 θα επικρατήσουν την Τετάρτη 01-04-2020 τα κάτωθι καιρικά φαινόμενα

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το απόγευμα νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Καλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων μικρών σκαφών στην περιοχή μας να αποφύγουν τη δραστηριοποίησή τους κατά τον χρόνο ισχύος του δελτίου και να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης και αγκυροβολίας προς εξασφάλιση της ασφάλειας των σκαφών τους.

Καλούνται τα τοπικά έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ για τη συχνή αναμετάδοση των παραπάνω εντολών-οδηγιών καθ’ όλη τη διάρκεια που θα βρίσκονται σε ισχύ τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Τέλος γνωρίζεται ότι το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύονται πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook