Κρήτη | “Έτρεχε και δεν έφτανε” η Πυροσβεστική – 5 πυρκαγιές σε 7 ώρες

φωτό αρχείου

Έντονη ήταν τη Δευτέρα η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής στο Ηράκλειο, που χρειάστηκε να επέμβει σε αρκετές πυρκαγιές, που εκδηλώθηκαν υπό άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Συγκεκριμένα στις 15.45, στον Κάλυβο Μυλοποτάμου ξέσπασε φωτιά σε χορτολιβαδική έκταση 1 στρέμματος. Στο σημείο έσπευσαν 4 οχήματα με 8 υπαλλήλους από το Π.Κ. Γαράζουν και προχώρησαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς. Για το συμβάν διενεργείται προανάκριση.

Λίγα λεπτά αργότερα, στις 16.04, στην Αυγενική, αυτή τη φορά εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε στύλο της ΔΕΗ. Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής που μετέβη επι τόπου με 2 οχήματα και 5 υπαλλήλους από τον 1ο Π.Σ. Ηρακλείου, αλλά δε χρειάστηκε να επέμβει, αφού τη φωτιά πρόλαβαν και έσβησαν υπάλληλοι της ΔΕΗ. Από τις φλόγες ωστόσο, προκλήθηκαν αρκετές υλικές ζημιές.

Ακόμη μία πυρκαγιά σε στύλο της ΔΕΗ εκδηλώθηκε και στις 18.35, στη Χερσόνησο. Για το συμβάν κινητοποιήθηκε το Π.Κ. Χερσονήσου με 2 οχήματα και 4 υπαλλήλους. Η αιτία της φωτιάς είναι άγνωστη και διενεργείται προανάκριση, ενώ προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές.

Το “τρέξιμο” όμως για τους άνδρες της Πυροσβεστικής δεν είχε τέλος, αφού μέχρι το τέλος της ημέρας ξέσπασαν σε οικοπεδικούς χώρους άλλες δυο πυρκαγιές σε απορρίμματα, όπου χρειάστηκε να επέμβουν.

Η πρώτη εκδηλώθηκε στην Παναγιά του δήμου Γόρτυνας λίγο πριν τις 21.00. Στο σημείο μετέβησαν οχήματα με 4 υπαλλήλους από το Π.Κ. Πύργου και έσβησαν τις φλόγες. Για το συμβάν διενεργείται προανάκριση.

Η δεύτερη εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 23.00 στον καταυλισμό των Ρομά στα Δυο Αοράκια. Εκεί μετέβη ένα όχημα από τον 4ο Π.Σ. Ηρακλείουμε 2  άνδρες που έπειτα από λίγη ώρα προχώρησαν στην κατάσβεση της φωτιάς

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ