Κρήτη | «Δεν θα είμαστε ξανά υποψήφιοι», λένε τρεις πρώην περιφερειακοί σύμβουλοι

κρήτη-δεν-θα-είμαστε-ξανά-υποψήφιοι-837655

Απογοητευμένοι από τις επιλογές της περιφερειακής παράταξης που εκπροσωπούσαν στο συμβούλιο, οι περιφερειακοί σύμβουλοι που είχαν εκλεγεί με την «Ανυπόταχτη Κρήτη», ανακοινώνουν ότι δεν προτίθενται να διεκδικήσουν εκ νέου την ψήφο των Κρητικών και αφήνουν υπονοούμενα για τη νέα κατάσταση που ισχύει στο εσωτερικό της παράταξης.

Ο λόγος για τους Κυριακάκη Γιάννη, Βαρουξάκη Μανόλη, Λιοδάκη Αντρέα, που αποφάσισαν να μην είναι εκ νέου υποψήφιοι και εξηγούν και τους λόγους αυτής τους της απόφασης.

Η ανακοίνωση τους μάλιστα, εστιάζει στις επιλογές που υπερίσχυσαν εντός της παράταξης, με την μιρκοπολιτική να αποδίδεται σαν αιτία του «Σχίσματος», ενώ αναφέρουν παράλληλα πως «ο απομονωτισμός και η «καθαρότητα» ευνοούν μόνο το «σύστημα» Αρναουτάκη».

Αναλυτικά η ανακοίνωση των περιφερειακών συμβούλων:

«Εμείς, οι τρεις πρώην περιφερειακοί σύμβουλοι, που για 50 μήνες εκπροσωπήσαμε την Ανυπόταχτη Κρήτη στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης,

ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

Κι αυτό γιατί η Ανυπόταχτη Κρήτη δεν είναι πια αυτό που εμείς υπηρετήσαμε και εκπροσωπήσαμε.

Μπορεί να καταφέραμε – όλοι μαζί οι αγωνιστές της παράταξης – να αναδειχτεί σε πόλο αντίστασης στο νησί, μπορεί να καταφέραμε να μην υποταχτεί στο κράτος, στους μηχανισμούς του και στις “σειρήνες” της τοπικής εξουσίας αλλά δεν καταφέραμε να αποτρέψουμε την υποταγή της σε μικροκομματικές λογικές και νοοτροπίες κάποιων οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

Η άρνηση διεύρυνσης και μετεξέλιξης της σε μια πλατιά μαχητική αντικαπιταλιστική παράταξη που θα αντιπαλεύει τις βασικές επιλογές κεφαλαίου-Ευρωπαϊκής Ένωσης-κυβέρνησης και τοπικής εξουσίας σε συνδυασμό με τις ακολουθούμενες αντιδημοκρατικές πρακτικές οδήγησαν στη διάσπαση και αποχώρηση μεγάλου, αν όχι του μεγαλύτερου, μέρους των μελών της.

Τελικά, και παρά τις όποιες προθέσεις, ο απομονωτισμός και η «καθαρότητα» ευνοούν μόνο το «σύστημα» Αρναουτάκη.

Η Κρήτη βρίσκεται αντιμέτωπη με μεγάλες απειλές. Μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι εφορμούν στο νησί, λεηλατούν τον τόπο μας, τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία, τη φύση και την ιστορία μας. Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για τη δημιουργία ενός μαχητικού κινήματος υπεράσπισης του νησιού.

Η πάλη για μια αυθεντική λαϊκή αυτοδιοίκηση δεν περνά μόνο ή κυρίως από τις κάλπες».

Κυριακάκης Γιάννης, Βαρουξάκης Μανόλης, Λιοδάκης Αντρέας

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook