Κρήτη | “Αντάρτικο” από τον παπά – Αρνήθηκε να βάλει μάσκα μέσα στην δικαστική αίθουσα

Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου, βρίσκεται ο κληρικός ο οποίος έκανε κήρυγμα κατά της χρήσης μάσκας στο 5ο νηπιαγωγείο του Ρεθύμνου, στη διάρκεια της τέλεσης του αγιασμού το πρωί της Δευτέρας, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις και την δυσφορία των γονέων των παιδιών και των εκπαιδευτικών, τους οποίους επέπληττε επειδή δεν ξεσηκώνονται κατά του συγκεκριμένου προληπτικού μέτρου που αφορά την προστασία από τον κορωνοϊό.

Η εκδίκαση της υπόθεσης διεκόπη καθώς ο ιερέας αρνήθηκε να βάλει μάσκα εντός της δικαστικής αίθουσας, επικαλούμενος προβλήματα υγείας.

Σύμφωνα με τo rethnea.gr, μετά από ολιγόωρη διακοπή ο κατηγορούμενος κληρικός συμμορφώθηκε με την εντολή του δικαστηρίου, φόρεσε μάσκα και ξεκίνησε η δίκη του. Στην έναρξη της διαδικασίας ζήτησε από την δικαστική έδρα αναβολή καθώς όπως είπε, ο δικηγόρος του αλλά και ο βασικός του μάρτυρας υπεράσπισης απουσιάζουν στην Αθήνα.

Το δικαστήριο του ζήτησε να αναφέρει τόσο το όνομα του δικηγόρου όσο και του μάρτυρα, εκείνος αρνήθηκε να το κάνει και το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του.

Eν τω μεταξύ, ο πρόεδρος του Δικαστηρίου διέταξε την αποβολή εκτός δικαστικής αιθούσης πολίτη, ο οποίος πετάχτηκε από το ακροατήριο λέγοντας οτι πρέπει να εξαιρεθεί ο πρόεδρος διότι είναι παράνομο να εξεταστεί ο κληρικός χωρίς δικηγόρο και μάρτυρα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ