Κρήτη | «Αλεξία σ’ αγαπάμε» – Σκόρπισαν συγκίνηση οι μαντινάδες που αφιέρωσαν παιδιά στην άτυχη 8χρονη

κρήτη-αλεξία-σ-αγαπάμε-σκόρπισα-858981

Μια μεγάλη «αγκαλιά» άνοιξε στα Ανώγεια το βράδυ της Παρασκευής για την 8χρονη Αλεξία, που συνεχίζει να δίνει μάχη για τη ζωή της στο νοσοκομείο Παίδων, τραυματισμένη από αδέσποτη σφαίρα, ανήμερα του Πάσχα.

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Ανάστασης όταν μερικά παιδιά των Ανωγείων, μέσα στην παιδική αφέλεια, έβαλαν φωτιά στον ΑΡΦΑΝΟ, της ενορίας του Αγίου Γεωργίου, με αποτέλεσμα η λύπη και ο προβληματισμός να κυριαρχήσουν στις άλλες παιδικές ψυχές, τραυματίζοντας την αναμονή, της Ανάστασης του Χριστού.

Οι μεγάλοι όμως της ενορίας βρήκανε λύση και ανανέωσαν το ραντεβού τους για το κάψιμο του ΑΡΦΑΝΟΥ χθες. Μικροί και μεγάλοι ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Πατέρα Ανδρέα Κεφαλογιάννη συγκεντρώθηκαν χθες μέσα σε συγκινητική ατμόσφαιρα, για το κάψιμο του Αρφανού του Αγίου Γεωργίου και ανάμεσα στο «Χριστός Ανέστη» που αντάλλαξαν, έστειλαν τις ευχές και τη σκέψη τους στο δωμάτιο της μικρής Αλεξίας.Στη συνέχεια προσευχήθηκαν για δύναμη και υγεία, ζήτησαν από το Θεό να οδηγήσει και πάλι τα βήματα της στο παιδικό της δωμάτιο, αφήνοντας πίσω της κάθε άσχημη σκέψη και εικόνα ακόμη και για τον ένοχο του αλλόκοτου πυροβολισμού και της παρερμηνείας ενός εθίμου που ξελογιάζει τον εγωισμό, φτάνοντας στο να αφαιρέσει ζωή, ζωές.
Κάλεσαν μάλιστα την Αλεξία και την οικογένεια της να βρεθούν στα Ανώγεια, να τους φιλοξενήσουν και να τους χαρίσουν στιγμές αγάπης και χαμόγελου, από όλους αυτούς που μπορούν να υπάρχουν ακόμη ζωντανοί όσο και αν κάποιοι προσπαθούν να χτίσουν αναχώματα στην πορεία του πολιτισμού τους, της σχέσης τους με το θείο, της πνευματικής τους χάρης και της μουσικής τους ζωντάνιας.

Μέσα στο σκοτάδι φώτισαν την ελπίδα γράφοντας σε ένα πεζούλι με αναμμένα κεριά «Αλεξία σ’αγαπάμε», ενώ υπό τη συνοδεία οργάνων οι μικροί Βασίλης Φασουλάς και Αριστείδης Μανουράς, της αφιέρωσαν τις μαντινάδες που έγραψε ο Βασίλης Σωπασής.

Με ένα κερί κάνουμε ευχή

και προσευχή για σένα

να γίνεις γρήγορα καλά

χωρίς φτερά σπασμένα.

Ενα λουλούδι όμορφο

είσαι και σου αξίζει

Να ανθίζεις και τσοι μυρωδιές

ο κόσμος να μυρίζει.

Να μη πονεις και να μη κλαις

γιατί είσαι ένα κοπέλι

που μόνο γέλια και χαρές

στο ψεύτη κόσμο θέλει.

Άμα απ το κόσμο φύγουνε

τα όπλα και οι σφαίρες

τότε θα ξημερωσουνε

ειρηνικες ημέρες.

Για ένα κόσμο με χαρές

και γέλια αντί για σφαίρες

είναι τα όπλα τα παιδιά

για πιο καλές ημέρες…

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook