Κρήτη | Πυροβολούσαν ακόμα και όταν έφθασαν οι αστυνομικοί – Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες του περιστατικού

κρήτη-πυροβολούσαν-ακόμα-και-όταν-έφθ-981163

Η διεκδίκηση ενός βοσκότοπου φέρεται να ήταν το κίνητρο του σοβαρού ένοπλου επεισοδίου που σημειώθηκε προχθές το βράδυ στην περιοχή του Χάρακα (προς Παρανύμφους) και κινητοποίησε μέσα στη νύχτα αστυνομικές δυνάμεις. Ο βοσκότοπος αυτός πρόσφατα πέρασε στην ιδιοκτησία ατόμου, το οποίο ενημέρωσε την Αστυνομία ότι δέχεται πυροβολισμούς που προέρχονται από συγκεκριμένη μάντρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τον παθόντα καταγγέλλεται ότι οι πυροβολισμοί δεν ήταν στον αέρα αλλά στόχευαν προς τη δική του πλευρά και μάλιστα στο σημείο δεν ήταν μόνος του αλλά υπήρχαν και δύο ακόμα άτομα, πατέρας και γιος.

Για τους πυροβολισμούς χρησιμοποιήθηκε κυνηγετική καραμπίνα, η οποία δεν εντοπίστηκε. Σύμφωνα με αστυνομικούς κύκλους βρέθηκαν περισσότεροι από 12 κάλυκες.

Ακόμα και κατά την στιγμή που υπηρεσιακά οχήματα του ΤΑΕ Μεσσαράς και του Αστυνομικού Τμήματος Πύργου κατέφθαναν στο σημείο οι πυροβολισμοί συνεχίστηκαν. Τα πυρά έπαψαν μόνο όταν ενεργοποιήθηκαν οι φάροι και οι σειρήνες των περιπολικών. Τότε πια κατέστη σαφές ότι είχε ειδοποιηθεί η Αστυνομία. Στο σημείο κατέφθασαν και άνδρες της ΕΚΑΜ Κρήτης.

Για τους πυροβολισμούς η ΕΛΑΣ συνέλαβε δύο αδέρφια, 43 και 45 ετών, ενώ αναζητείται ένας ακόμα αδερφός, ο οποίος κατάφερε να διαφύγει μέσα από μία ρεματιά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 43χρονος συνελήφθη ενώ μετέβαινε με το αυτοκίνητο του στη δική του μάντρα που επίσης βρίσκεται κοντά σε αυτή του καταγγέλλοντα. Υποστηρίζεται πάντως ότι δεν είχε καμία ανάμιξη στο ένοπλο επεισόδιο. Αντιλήφθηκε κινητικότητα και πήγε να δει τι συμβαίνει. Ο έτερος συλληφθείς, 45 ετών, εντοπίστηκε λίγο αργότερα μέσα στο χωριό και συνελήφθη. Οι δύο συλληφθέντες κρατούνται και θα οδηγηθούν αύριο στον εισαγγελέα Ηρακλείου.

Όσον αφορά στο αδερφό που αναζητείται φέρεται να ισχυρίζεται, με βάση τις πληροφορίες που έφθασαν στην Αστυνομία, ότι προκλήθηκε από την άλλη πλευρά με πυροβολισμούς, όμως σύμφωνα με αστυνομικούς κύκλους κατά την αυτοψία δεν βρέθηκαν τα ανάλογα ευρήματα.

cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook