Κρήτη | Πυροβολισμοί στις Γούβες: «Γλιτώσαμε από θαύμα! Η σφαίρα καρφώθηκε στην εικόνα της Αγίας Μαρίνας»

κρήτη-πυροβολισμοί-στις-γούβες-γλιτ-1252699

Κατηγορηματικός ήταν σήμερα στο Δικαστήριο ο 38χρονος από την Αρμάχα, που τραυματίστηκε σοβαρά στο αιματηρό επεισόδιο το οποίο είχε σημειωθεί τον Ιούλιο του 2021, σε ταβέρνα στις Άνω Γούβες και αρνήθηκε τη συγγνώμη των κατηγορουμένων.

Η υπόθεση εκδικάστηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου. Δύο ανήλικα αγόρια είδαν να πυροβολούν τους γονείς τους, τον 38χρονο κτηνοτρόφο και την 45χρονη σύζυγό του.

Ο κτηνοτρόφος είπε χαρακτηριστικά και μάλιστα σε έντονο ύφος και πολλές φορές «Δε δέχομαι τη συγγνώμη τους. Ευχαριστώ τους γιατρούς στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκα. Από θαύμα ζω και σας μιλάω αυτή τη στιγμή. Ζητάω να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Ήρθαν για να με σκοτώσουν μπροστά στα παιδιά μου!»

Και πρόσθεσε στο ίδιο έντονο ύφος: «Δεν πας να πυροβολήσεις μπροστά σε παιδιά ούτε για το χειρότερο φονικό!»

Ο 38χρονος εστίασε, στη διάρκεια της κατάθεσής του στο Δικαστήριο, στο ότι καθόταν μαζί με τον κουμπάρο του και τις οικογένειές τους με τρία μικρά παιδιά κι έτρωγαν έξω από την ταβέρνα, καθώς το κατάστημα ήταν γεμάτο στον εσωτερικό του χώρο και ουσιαστικά έτρωγαν σε τραπέζι κοντά στον δρόμο.

Όπως είπε, οι εμπλεκόμενοι ανέβηκαν και κατέβηκαν τον δρόμο με τρία οχήματα, τρεις φορές, με σπινιαρίσματα και ταχύτητα και στη συνέχεια κατέβηκαν από αυτά.

Αφού προηγήθηκε επεισόδιο με τη σύζυγό του η οποία πετάχτηκε πάνω και προσπάθησε να απωθήσει τον έναν αδελφό, ακολούθησε συμπλοκή και με τον ίδιο.

Τότε, σύμφωνα με τον κτηνοτρόφο, πιάστηκε στα χέρια με τον έναν εκ των δύο αδελφών και άρχισαν να πέφτουν πυροβολισμοί.

Όπως είπε:» Η πρώτη μπαλωθιά πήγαινε στο μέρος μας, τρύπησε τη τζαμαρία του καταστήματος δε χτύπησε ευτυχώς τους πελάτες που βρίσκονταν μέσα κι έτρωγαν και καρφώθηκε στην εικόνα της Αγ. Μαρίνας!»

Ο ίδιος πέταξε μία καρέκλα και προσπάθησε να φύγει. Τότε, ο δεύτερος αδελφός άρχισε να τον πυροβολεί… «Τα παιδιά μου ούρλιαζαν. Φώναζαν να μη σκοτώσουν τους γονείς τους. Ο ένας γιος μου, μάλιστα, μπήκε μπροστά για να με προστατέψει! Κι αυτός συνέχιζε να πυροβολεί μέσα από τα παιδιά! Είναι φονιάδες», τόνισε ο κτηνοτρόφος.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι και η γυναίκα του έπεσε με όλο το σώμα της πάνω του για να τον προστατέψει και τότε ο άνδρας πυροβόλησε ξανά. «Η σφαίρα που έφυγε από το χέρι της με βρήκε στο ιερό οστό», τόνισε.

Μάλιστα, όπως είπε «πέρασε κοντά από την καρδιά, έκανε δυο στροφές στον πνεύμονα και βγήκε από την κοιλιά».

Ο άνδρας όπως είπε έμεινε για 60 ημέρες στο νοσοκομείο κι ακόμα δεν έχει αναρρώσει. Σημείωσε δε ότι συνεχίζει να δέχεται απειλές από την πλευρά των κατηγορουμένων ακόμα και τις παραμονές της δίκης, ακόμα και την 28ης Οκτωβρίου, με ένα νέο περιστατικό που εκτυλίχθηκε όπως είπε, ενόψει της δίκης.

Σε ό,τι αφορά στις αιτίες που οδήγησαν στο αιματηρό αυτό περιστατικό, ο κτηνοτρόφος ισχυρίστηκε ότι με τους κατηγορούμενους δεν υπήρχε ιδιαίτερο προηγούμενο. Υπήρχε μία αντιδικία για έναν βοσκότοπο και είχαν πει ότι κάποια στιγμή θα έπρεπε να δουν τα συμβόλαια και οι δύο πλευρές, αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο…

Στο σημείο αυτό δήλωσε με νόημα: «Τα συμβόλαιά τους ήταν τα όπλα τους!»

Στο μεταξύ, στη διάρκεια της δίκης, είχαμε μία ανατροπή. Πιο αναλυτικά, ενώ προανακριτικά και ο 38χρονος και η 45χρονη σύζυγός του είχαν υποστηρίξει ότι είδαν τον τρίτο εμπλεκόμενο, τον 33χρονο δηλαδή που έμεινε και στη φυλακή, να είναι παρών στο συμβάν και μάλιστα είχαν καταθέσει ότι προέτρεπε τον βασικό κατηγορούμενο να «ρίξει στο μπέτι», και με αυτές τις μαρτυρίες, ο 33χρονος κατηγορήθηκε για ηθική αυτουργία, σήμερα, είπαν στο δικαστήριο ότι μπερδεύτηκαν και ότι δεν ήταν παρών ο 33χρονος στο περιστατικό, προκαλώντας σφοδρά κι επίμονα ερωτήματα από την έδρα.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι θα προβληθεί, και θα αξιολογηθεί, σχετικό βίντεο – ντοκουμέντο που θα παρουσιάσει την εικόνα όπως ήταν το μοιραίο βράδυ μετακυλίοντας το ρόλο και τη χαρακτηριστική αυτή φράση σε συγκατηγορούμενο τους, 19 ετών σήμερα.

«Κάναμε παραγνωρισιά», ανέφερε το θύμα. Έτσι, ουσιαστικά, όσα αποδόθηκαν αρχικά στον 33χρονο, τώρα ο κτηνοτρόφος και η γυναίκα του τα απέδωσαν στον 19χρονο που βρισκόταν όλο αυτό το διάστημα εκτός φυλακής.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε επιφυλάξεις της έδρας. Το Δικαστήριο εμφανίστηκε να έχει πολλά ερωτηματικά για την υπόθεση ως προς αυτό το σκέλος, ενώ όπως αποκαλύφθηκε, το Πάσχα μετά το συμβάν, ο 38χρονος κτηνοτρόφος και ο 33χρονος εμπλεκόμενος στην υπόθεση έγιναν σύντεκνοι, βαφτίζοντας ο 38χρονος το παιδί του δεύτερου, εξέλιξη που αξιολογείται, επίσης.

Η σύζυγος του 38χρονου θύματος που, επίσης τραυματίστηκε το μοιραίο βράδυ, υποστήριξε ότι οι κατηγορούμενοι δεν έδειξαν καμία μεταμέλεια και τόνισε ότι εξακολουθούν και τους απειλούν ενώ, όπως και ο σύζυγός της, έτσι κι εκείνη είπε ότι έκανε λάθος για τον 33χρονος. «Βοά στα αυτιά μου η προτροπή του 19χρονου να του ρίξουν στο μπέτι», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι οξύτατη ήταν η αντίδραση από την πλευρά της υπεράσπισης μετά τις αποκαλύψεις και την ανατροπή στην υπόθεση…

Στην αρχή της ακροαματικής διαδικασίας, που ξεκίνησε στις 9 το πρωί, ο πρώτος αδελφός που κατηγορείται για το περιστατικό, ζήτησε μία μεγάλη συγγνώμη και είπε ότι είδε τον αδελφό του κάτω πεσμένο, θόλωσε και πυροβόλησε. Συγνώμη ζήτησε και ο έτερος αδερφός, ο οποίος επίσης εμφανίστηκε μετανιωμένος.

Ο 33χρονος επισήμανε ότι δεν ήταν στο περιστατικό και άδικα μπήκε στη φυλακή. Ο τρίτος εμπλεκόμενος που προσήλθε σήμερα, είπε ότι έφτασε στο τέλος του επεισοδίου και ο 19χρονος σήμερα εμπλεκόμενος υποστήριξε πως ήταν παρών αλλά αιφνιδιάστηκε…

cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook