Κρήτη | Προβληματισμένοι οι πολίτες για τις εξελίξεις – Ζητούν λύση για να «ζήσει» το νοσοκομείο Ρεθύμνου

κρήτη-προβληματισμένοι-οι-πολίτες-γι-1609569

Κάθε άλλο παρά αδιάφορους θα μπορούσαν να αφήσουν τους ίδιους τους κατοίκους του Ρεθύμνου, οι ραγδαίες εξελίξεις που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες στο ένα και μοναδικό νοσηλευτικό ίδρυμα του νομού.

Οι μαζικές παραιτήσεις γιατρών της «πρώτης γραμμής» από την μία πλευρά και η συνεχής υποβάθμισή του ιδρύματος από την άλλη, προκαλούν στην κοινωνία έντονο προβληματισμό για το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση από δω και πέρα. Αρκετοί μάλιστα είναι εκείνοι που υποστηρίζουν πως οι αποδοχές των νοσοκομειακών γιατρών θα πρέπει να ενισχυθούν και μάλιστα γενναία, ώστε να καταφέρει το ΕΣΥ να αντέξει και να μην χάσει το έμψυχο δυναμικό του.

Και την ώρα που το υπάρχον νοσοκομείο περνά καθημερινά από «σαράντα κύματα» για να καταφέρει να κρατηθεί στην ζωή, πολίτες του Ρεθύμνου αξιώνουν όχι μόνο την ενίσχυση του με τον απαραίτητο αριθμό υγειονομικών, αλλά την δημιουργία ενός νέου σύγχρονου νοσηλευτικού ιδρύματος που θα μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες των πολιτών.

Στο μεταξύ λίγες ώρες πριν από την διεξαγωγή του μεγάλου πανρεθυμνιώτικου συλλαλητηρίου, που έχει προγραμματιστεί στις 5 το απόγευμα της Δευτέρας με αφετηρία το δημαρχείο της πόλης, οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων του νηπιαγωγείου και δημοτικού Ρουσσοσπιτίου, του 9ου δημοτικού σχολείου της πόλης, του 2ου δημοτικού Ατσιποπούλου, του νηπιαγωγείου και του δημοτικού Σταυρωμένου, του δημοτικού σχολείου Πλακιά, αλλά και του 3ου λυκείου Ρεθύμνου, ζητούν με κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν να σταματήσει εδώ και τώρα η διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας.

neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook