Κρήτη | Προβλήματα ακοής και όρασης για τον διασώστη του ΕΚΑΒ που ξυλοκοπήθηκε

κρήτη-προβλήματα-ακοής-και-όρασης-για-892695

Μια απίστευτη περιπέτεια από το… πουθενά, για τον 46χρονο εργαζόμενο στο ΕΚΑΒ Κρήτης, ο οποίος τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής δέχτηκε – εν ώρα εργασίας – την αναίτια επίθεση δύο νεαρών, αθλητών του κικ μπόξινγκ (δείτε ΕΔΩ).

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, τα προβλήματα υγείας που του δημιούργησε ο άγριος ξυλοδαρμός θα τον ταλαιπωρήσουν για πολύ καιρό. Ειδικότερα, ο άνδρας φέρεται να έχει υποστεί ρήξη τυμπάνου, ενώ αντιμετωπίζει θέμα και με την όρασή του.

Ήδη στη δικαιοσύνη έχουν σταλεί όλες οι σχετικές ιατρικές εξετάσεις και εκθέσεις.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο «νταήδες» θα δικαστούν στις 20 Φεβρουαρίου, μετά την αναβολή που πήραν από το Αυτόφωρο.

Η «δράση» τους προκάλεσε την οργή των συναδέλφων του 46χρονου, με τον αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΕΚΑΒ κ. Μάριο Σφακιανάκη να μην κρύβει την αγανάκτηση του για τα αλλεπάλληλα περιστατικά βίας κατά εργαζομένων του ΕΚΑΒ, γιατρών στα ΤΕΠ και γενικότερα ανθρώπων που έχουν ταχθεί να σώζουν ζωές και εντούτοις κινδυνεύει η δική τους σωματική ακεραιότητα.

Δήλωση εξάλλου για το περιστατικό βιαιοπραγίας κατά του διασώστη του ΕΚΑΒ έκανε ο  βουλευτής και τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός

«Το πρόσφατο περιστατικό βιαιοπραγίας από ομάδα νεαρών «νταήδων» εναντίον διασώστη του ΕΚΑΒ στη Νέα Αλικαρνασσό  Ηρακλείου, αναδεικνύει κατ’ αρχήν μια πολύ σοβαρή κοινωνική παθογένεια (την καταφυγή μιας όχι και τόσο ευκαταφρόνητης μερίδας της κοινωνίας στον τραμπουκισμό και στη βία «δι’ ασήμαντον αφορμήν») η οποία προφανώς χρειάζεται συνολικότερη  αντιμετώπιση.

Ταυτόχρονα όμως, ο πρόσφατος ξυλοδαρμός του διασώστη επαναφέρει στο προσκήνιο την ανάγκη «θωράκισης» του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και των ανθρώπων του από συμπεριφορές που θέτουν σε κίνδυνο ακόμα και τη σωματική ακεραιότητα όσων εμπλέκονται στη λειτουργία του ΕΣΥ και ιδιαίτερα ζωτικών και ευαίσθητων τμημάτων όπως το ΕΚΑΒ και τα ΤΕΠ. Η αυξημένη συχνότητα τέτοιων περιστατικών τα τελευταία χρόνια και οι εύλογες αντιδράσεις των εκπροσώπων των γιατρών και των υπόλοιπων εργαζομένων στα νοσοκομεία, τα ΚΥ και το ΕΚΑΒ, οδήγησαν το Υπουργείο Υγείας στην προετοιμασία μιας νομοθετικής πρωτοβουλίας που θα αυστηροποιούσε το θεσμικό πλαίσιο με στόχο  την παραδειγματική τιμωρία των δραστών.

Η νομοθετική αυτή ρύθμιση την οποία εισηγήθηκε η προηγούμενη Διοίκηση  του ΕΚΑΒ, δεν προχώρησε λόγω της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες και έμεινε σε εκκρεμότητα.  Με αφορμή την τελευταία πράξη ωμής και εγκληματικής βίας κατά εργαζόμενου του ΕΚΑΒ και με δεδομένο ότι ο σημερινός Υπουργός Υγείας  κ.Κικίλιας έχει δεσμευτεί δημόσια για την ανάγκη  θεσμοθέτησης πρόσθετων μέτρων προστασίας των εργαζομένων κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, θεωρούμε ότι τώρα είναι η ώρα να επανέλθει μια τέτοιου τύπου ρύθμιση για ψήφιση στη Βουλή.  Είναι υποχρέωση της Πολιτείας απέναντι στους επαγγελματίες Υγείας και το λοιπό προσωπικό του ΕΣΥ  που μοχθούν καθημερινά και υπό αντίξοες συνθήκες για την καλύτερη δυνατή φροντίδα των πολιτών, να στηρίξει έμπρακτα το έργο τους διασφαλίζοντας περιβάλλον ασφάλειας και αξιοπρέπειας για τους ίδιους και για τους ασθενείς.

Πηγή: cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook