Κρήτη | Πρωτότυπο χριστουγεννιάτικο δέντρο στολισμένο με ευχές τραυματιοφορέων | Photos

κρήτη-πρωτότυπο-χριστουγεννιάτικο-δ-1341225

20 μοναδικά στολίδια για τους 20 τραυματιοφορείς του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου

To fonien.gr βρέθηκε τι πρωί της Δευτέρας στον 4ο όροφο του ΓΝΑΝ, εκεί που ένα ξεχασμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο απέκτησε ένα μοναδικό χαρακτήρα και στέλνει 20 ξεχωριστές ευχές.

Ευχές που έχουν γράψει οι 20 τραυματιοφορείς του νοσοκομείου της πόλης του Αγίου Νικολάου.

Η προϊσταμένη Ελένη Χαλκιαδάκη μας είπε σχετικά:

H ίδια γράφει για τους συναδέλφους της: “Για πρώτη φορά φέτος στολίστηκε ένα πρωτότυπο χριστουγεννιάτικο δέντρο στο χώρο του νοσοκομείου. Είναι το δέντρο των τραυματιοφορέων. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι ένα ιδιαίτερο ξεχωριστό δέντρο λιτό χωρίς μπάλες…

Στα κλαδιά του έχει ακριβώς 20 στολίδια όσοι είναι και οι τραυματιοφορείς.

Στο κάθε ένα είναι γραμμένη μια κρητική μαντινάδα-ευχή με το όνομα του κάθε τραυματιοφορέα και στη κορφή του δέντρου αντί για αστέρι είναι γραμμένα τα ονόματα όλων τους..

*Στο δέντρο μας κρεμάσαμε ευχές αντί για μπάλες και ευχόμαστε καλή χρονιά καλύτερη από τσ’άλλες!

*Χαρακτηριστικό το σκίτσο με το λεωφορείο:

*Στέλνουμε ευχές που δεν χωρούν σ’ ένα λεωφορείο και άνθρωπος να μην χρειαστεί καρέκλα η φορείο!!

Το δέντρο επιμελήθηκε η προϊσταμένη τους θέλοντας να δείξει ότι οι τραυματιοφορείς είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι και συμπληρώνουν το παζλ της προσφοράς όλων στον εργασιακό χώρο του νοσοκομείου απέναντι στον συνάνθρωπό μας!

Όπως μας είπε η ίδια ο τραυματιοφορέας έχει στενή επαφή με τον ασθενή…

Είναι ο πρώτος που θα τον παραλάβει από την είσοδό του στο νοσοκομείο είναι εκείνος που θα τον μεταφέρει στο κρεβάτι του κατά την εισαγωγή του είναι εκείνος που θα τον μεταφέρει για διαγνωστικές εξετάσεις αλλά είναι και εκείνος που θα τον ξεπροβοδίσει είτε με καρέκλα είτε με φορείο στην έξοδο του νοσοκομείου όταν πάρει το εξιτήριό του. Τους αξίζουν όλες οι ευχές του δέντρου και άλλες τόσες γιατί γιατί αξίζουν και εκείνοι!!”

Η δημοσίευση του συλλόγου των εργαζομένων:

Κάθε χρόνο τα τμήματα και οι κλινικές του ΓΝΑΝ στολίζουν τα χριστουγεννιάτικα τους δέντρα σε μια προσπάθεια να μεταφερθεί το πνεύμα των Χριστουγέννων σε εργαζόμενους και ασθενείς. Φέτος όμως στο ΓΝΑΝ στολίστηκε και ένα Χριστουγενιάτικο δέντρο, που δεν είχε ξαναστολιστεί.

Οι τραυματιοφορείς είναι μια ομάδα εργαζομένων που εξυπηρετούν όλο το νοσοκομείο, γι΄ αυτό και δεν έχουν μία βάση, και γι΄αυτό όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν είχαν ξεχωριστό Χριστουγενιατικο δέντρο. Φέτος όμως, με επιμέλεια των ίδιων και της προϊσταμένης Ελ. Χαλκιαδάκη στόλισαν ένα ξεχωριστό δέντρο στον τέταρτο όροφο, που αντί για μπάλες και στολίδια, έχει ονομαστικές ευχές από τον κάθε τραυματιοφορέα.

Ευχές ανθρώπινες και συγκινητικές από εργαζόμενους που δίνουν καθημερινά τον καλύτερο τους εαυτό για την εξυπηρέτηση των ασθενών, με ελάχιστες απολαβές και αναγνώριση του έργου τους.

Όμως η καλή διάθεση και το χαμόγελο περισσεύουν, όπως φαίνεται και από την παρακάτω χαρακτηριστική ευχή – μαντινάδα από το Χριστουγεννιάτικο τους δέντρο:

Με του Χριστού τη Γέννηση

και την αρχή του χρόνου

εύχομαι υγεία και χαρές

και τέλος κάθε πόνου!

Πηγή: fonien.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook