Κρήτη | Πρωτοστατούν οι πρόσκοποι στον καθαρισμό των παραλιών

κρήτη-πρωτοστατούν-οι-πρόσκοποι-στον-841683

Οι Έλληνες Πρόσκοποι πρωτοστάτησαν για ακόμη μία χρονιά, σε πανελλαδικό επίπεδο, στην ετήσια εκστρατεία Let’s Do it Greece. Οι Πρόσκοποι, που αποτελούν στρατηγικό συνεργάτη της διοργάνωσης έχοντας υποστηρίξει τον θεσμό από τα πρώτα του βήματα, δήλωσαν και φέτος δυναμικά το παρόν κινητοποιώντας περισσότερους από 5.000 νέους και νέες και υλοποιώντας δράσεις καθαρισμού και εξωραϊσμού δημόσιων χώρων.

Με κεντρικό σύνθημα το “Γίνε η αλλαγή που περιμένεις” την Κυριακή 7 Απριλίου 2019 οι Πρόσκοποι πραγματοποίησαν δράσεις σε περισσότερα από 100 σημεία στην ελληνική επικράτεια, από το βορειότερο άκρο της Ελλάδας έως την Κρήτη, με στόχο την προστασία της φύσης και του περιβάλλοντος.

Αναλυτικότερα στην Δυτική Κρήτη με την συνεργασία των Δήμων Ρεθύμνου και Χανίων έγιναν οι δράσεις:

– καθαρισμός παραλίας Ρεθύμνου, με την Αγέλη του 2ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Ρεθύμνου

– καθαρισμός παραλίας Γερανίου, με το 4ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Ρεθύμνου

– καθαρισμός παραλίας Ρεθύμνου, με 5ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Ρεθύμνου,

– καθαρισμός παραλίας Βλητέ Χανίων, με 4ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Σούδας,

Η συμμετοχή των Προσκόπων σε πανελλήνιες δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος όπως το Let’s Do it Greece, αποτελούν συνειδητή επιλογή και συμπληρώνουν ένα ευρύ πεδίο εκπαιδεύσεων και δράσεων περιβαλλοντικής αγωγής που εφαρμόζει και προσφέρει η Προσκοπική Κίνηση στα μέλη της εδώ και 109 χρόνια. Για τους Προσκόπους οι δράσεις στο ύπαιθρο αποτελούν κατ’ αρχήν μέσο εκπαίδευσης και ανάπτυξης της περιβαλλοντικής συνείδησης και σε δεύτερο επίπεδο εθελοντική προσπάθεια για την προστασία του οικοσυστήματος. H ενσωμάτωση της περιβαλλοντικής διάστασης στον Προσκοπισμό χτίζει την απαραίτητη βιωματική εμπειρία ετησίως σε περισσότερους από 13.000 νέους και παιδιά για μια υπεύθυνα βιώσιμη στάση ζωής.

Κάθε ενέργεια που υλοποιούμε και αφορά το περιβάλλον (είτε εκπαιδευτικού χαρακτήρα, είτε εθελοντική δράση στο πεδίο) αποτελεί κομμάτι της πρωτοβουλίας «Οι Πρόσκοποι για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης» όπου ως πρεσβευτές των Στόχων κινητοποιούμε τα μέλη μας αλλά και την ευρύτερη κοινωνία να συμβάλει ουσιαστικά στην υλοποίηση της Ατζέντας 2030 για την Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Η δράση Let’s Do it Greece τελέστηκε υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλόπουλου και οργανώθηκε σε όλη την Ελλάδα με τη συνεργασία και την υποστήριξη του Υπουργείου Περιβάλλοντος, της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook