Κρήτη | Πρωτοχρονιάτικος μποναμάς για τους πυρόπληκτους φοιτητές!

Σαν πρωτοχρονιάτικο δώρο ήλθε στους πυρόπληκτους φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης η είδηση της πληρωμής του επιδόματος που είχε υποσχεθεί πως θα δώσει ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, σε όσους είδαν να καταστρέφονται οι οικοσκευές και τα προσωπικά τους είδη, στη μεγάλη φωτιά του περασμένου Αυγούστου.

Από την πρώτη στιγμή της μεγάλης πυρκαγιάς, ο δήμαρχος είχε ανακοινώσει πως επιδοτείται με 1000 ευρώ ο καθένας από τους 69 φοιτητές που διέμεναν στο παλαιό κτήριο του Πανεπιστημίου που τυλίχτηκε στις φλόγες, καταστρέφοντας τα πάντα στο διάβα της. Ωστόσο παρά τη δέσμευση η εκταμίευση των χρημάτων δεν ήταν μια εύκολη διαδικασία, καθώς έπρεπε να νικηθούν γραφειοκρατικά προβλήματα, πριν πάρουν την τελική έγκριση του Επιτρόπου.

Τελικά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ενημερώθηκε η αρμόδια αντιδήμαρχος Κοινωνικών Δομών του Δήμου Μαρία Καναβάκη πως ο Επίτροπος υπέγραψε τα σχετικά εντάλματα και άμεσα τα χρήματα εκταμιεύτηκαν από το λογαριασμό του δήμου στην Παγκρήτια Τράπεζα στους προσωπικούς λογαριασμούς των φοιτητών, ανακουφίζοντας τα νέα παιδιά που μπόρεσαν με αυτά τα χρήματα να αγοράσουν εκπαιδευτικό υλικό ή να ανανεώσουν την καμμένη οικοσκευή τους!

Πηγή:cretalive.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ