Κρήτη | Πρώτη σε επισκεψιμότητα η Κνωσός αλλά με τεράστιες απώλειες

κρήτη-πρώτη-σε-επισκεψιμότητα-η-κνωσό-594185

Στην κορυφή σε ότι αφορά την επισκεψιμότητα για τον Σεπτέμβρη στους αρχαιολογικούς χώρους της Κρήτης βρίσκεται για μία ακόμη φορά η Κνωσός, καταγράφοντας ωστόσο σημαντικές απώλειες αφού όπως ήταν αναμενόμενο λόγω του κορωνοϊού, «έπιασε» μόλις το 20% των εισιτηρίων του περυσινού Σεπτεμβρίου.

Όπως δήλωσε ο Αντιπρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης Βαγγέλης Παπανικολάου, μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA τον Σεπτέμβριο η Κνωσός υποδεχόταν καθημερινά λίγο περισσότερους από 1000 επισκέπτες, ενώ τον αντίστοιχο μήνα του 2019 τα εισιτήρια έφταναν τα 4000, πολλές φορές και τα 4500 ημερησίως.

Ο κ. Παπανικολάου ανέφερε ότι η Κνωσός παραμένει ο πρώτος σε επισκεψιμότητα αρχαιολογικός χώρος της Κρήτης και τον Σεπτέμβρη, ενώ δεύτερη στη σχετική λίστα έρχεται η Σπιναλόγκα.

Αντίστοιχη ήταν και η κίνηση για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο. Πιο συγκεκριμένα τον Ιούλιο το αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού επισκέπτονταν κατά μέσο όρο καθημερινά 1000 άτομα, ενώ ο καλύτερος μήνας της φετινής σεζόν αποδείχτηκε ο Αύγουστος με 2.000 επισκέπτες ανά ημέρα.

«Αυτό ίσως μας φαίνεται πολύ αλλά είμαστε περίπου στο 20% της περυσινής κίνησης», ανέφερε ο κ. Παπανικολάου χαρακτηρίζοντας τη κίνηση αναμενόμενη λόγω της δραματικής μείωσης του τουρισμού εν μέσω κορωνοϊού, η οποία «έδεσε» και τα κρουαζιερόπλοια, οι επιβάτες των οποίων αποτελούν παραδοσιακά ένα μεγάλο ποσοστό των επισκεπτών της Κνωσού.

Υπενθυμίζεται ότι από χθες τέθηκε σε ισχύ το φθινοπωρινό ωράριο στην Κνωσό, η οποία παραμένει ανοιχτή από τις 8 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

Η ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο έχει αλλάξει, λόγω των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού και πλέον έχουν διαμορφωθεί ειδικές διαδρομές που καθοδηγούν τους επισκέπτες για να μην υπάρχει συνωστισμός, ενώ στο δωμάτιο του θρόνου έχουν τοποθετηθεί επιδαπέδιες μπάρες που βοηθούν να τηρούνται οι αποστάσεις και οι επισκέπτες επιτρέπεται να εισέρχονται ανά δύο.

«Τα μέτρα που έχουν ληφθεί κάνουν τους επισκέπτες να αισθάνονται ασφαλείς, μεταφέρεται προς τα έξω ότι σεβόμαστε τους επισκέπτες και αυτό είναι πολύ καλό για το όνομα της Κρήτης», κατέληξε ο κ. Παπανικολάου.

creta24.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook