Κρήτη | Πρώτα οι εκβιασμοί, μετά η αλληλοεξόντωση – Σοκαριστικές πτυχές από το άγριο πιστολίδι

κρήτη-πρώτα-οι-εκβιασμοί-μετά-η-αλληλ-1056256

Σοκαριστικές πτυχές από το άγριο πιστολίδι που έπεσε δυο φορές στο Ασήμι μέσα σε λίγα 24ωρα αποκαλύπτονται στη δικογραφία του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος για τη δράση εγκληματικής ομάδας στην περιοχή του Μονοφατσίου. Βραδινές ώρες της 8ης Φεβρουαρίου και μέρα-μεσημέρι της 10ης Φεβρουαρίου οι σφαίρες μέσα στο Ασήμι έπεφταν …ραιτ θρου. Από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα και από τύχη δεν τραυματίστηκαν τρίτοι.

Μέλη γνωστών οικογενειών του Μονοφατσίου, τα οποία σύμφωνα με την Αστυνομία μέχρι πρότινος είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα που έκλεβε αυτοκίνητα και εκβίαζε οικονομικά για την επιστροφή τους, προσπαθούσαν λυσσαλέα να αλληλοσκοτωθούν. Ουδείς μπορεί να εγγυηθεί τι θα ακολουθούσε αν το όπλο του ενός δεν πάθαινε εμπλοκή και αν ο άλλος δεν εγκλωβιζόταν στο αυτοκίνητο του λόγω πρόκλησης τροχαίου. Σφαίρες ωστόσο καρφώθηκαν σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, σε τέντες καταστημάτων, στην κολόνα καφετέριας.

Δύο ημέρες νωρίτερα είχε σημειωθεί ανάμεσα στις δύο πλευρές ακόμα ένα ένοπλο επεισόδιο, και πάλι μέσα στο Ασήμι. Οι απώλειες περιορίστηκαν σε έναν τραυματισμό χεριού, χωρίς ωστόσο να αναζητηθεί ιατρική βοήθεια σε κάποιο νοσοκομείο. Μπήκαν στη μέση τρίτοι, προσπάθησαν να εκτονώσουν την ένταση, τέθηκαν όροι, παραβιάστηκαν και πάλι από την αρχή.

Με βάση τη δικογραφία του Οργανωμένου τα ένοπλα επεισόδια συνέπεσαν στην έναρξη της έρευνας της υπηρεσίας στην οποία είχε ανατεθεί να διερευνήσει τα περιστατικά κλοπών αυτοκινήτων στην περιοχή του Ασημίου. Για ποιο λόγο όμως επήλθε η ρήξη που λίγο έλειψε να τους αιματοκυλήσει; Στη δικογραφία αναφέρονται κάποια πράγματα, είναι πιθανό ωστόσο να έφθασαν σε σημείο αλληλοεξόντωσης από ένα …ψέμα.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η αρχική ομάδα διασπάστηκε σε δύο υποομάδες: η μία φέρεται να συνέχισε τις κλοπές οχημάτων και τους εκβιασμούς και η άλλη ασχολήθηκε με τις ζωοκλοπές. Η δικογραφία αναμένεται να διαβιβαστεί σήμερα στον εισαγγελέα Ηρακλείου ενώπιον του οποίου θα οδηγηθούν και οι δέκα συλληφθέντες.

cretalive.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook