Κρήτη | Προσπάθησαν δυο φορές μέσα σε λίγες ώρες να μπουν στο νεκροταφείο

κρήτη-προσπάθησαν-δυο-φορές-μέσα-σε-λί-1030048

Άγνωστοι προσπάθησαν δύο φορές μέσα σε λίγες ώρες να μπουν μέσα στο Νέο Δημοτικό Κοιμητήριο Ηρακλείου, παρά τις σχετικές απαγορεύσεις που έχουν τεθεί σε ισχύ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, η πρώτη απόπειρα σημειώθηκε την Μεγάλη Παρασκευή, όταν άγνωστοι έσπασαν το λουκέτο με σκοπό να μπουν στο νεκροταφείο. Λίγες ώρες αργότερα και συγκεκριμένα σήμερα το πρωί, μία γυναίκα ανέβηκε στα κάγκελα της πόρτας του κοιμητηρίου ώστε να πηδήξει και να μπει μέσα.

Η κίνησή της όμως αυτή έγινε αντιληπτή από τους παρευρισκόμενους που την ενημέρωσαν ότι ειδοποίησαν την δημοτική αστυνομία με αποτέλεσμα η ίδια να αποχωρήσει από το σημείο.

Η αρμόδια αντιδήμαρχος Μαρία Καναβάκη μιλώντας στο cretapost για τα δύο αυτά περιστατικά δήλωσε:

«Ενημερώθηκα από την υπεύθυνη του τμήματος δημοτικών κοιμητηρίων για δυο περιστατικά που σημειώθηκαν στην προσπάθεια κάποιων να εισέλθουν στο νέο κοιμητήριο Ηρακλείου και για τα οποία αμέσως ελήφθη η απαραίτητη μέριμνα. Εξαρχής της ανακοίνωσης της απόφασης μας για το κλείσιμο των δημοτικών κοιμητηρίων , το οποίο ούτως η άλλως θα έπρεπε να γίνει καθώς μετά ήρθε η εντολή της κεντρικής διοίκησης, είχα επισημάνει ότι σεβόμαστε το ιδιαίτερο του εν λόγω μέτρου και κατανοούμε ότι σχετίζεται με ιδιαίτερες και λεπτές συναισθηματικές πλευρές όλων μας, όμως προχωρήσαμε σε αυτή την κίνηση με γνώμονα την προστασία της υγείας και της ασφαλείας όλων μας.

Εξάλλου και η ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης είχε ανακοινώσει ότι οι ιερείς των κοιμητηρίων αυτές τις ημέρες δεν θα πραγματοποιήσουν τρισάγια.

Ας προσευχηθούμε σπίτι μας φέτος για τους δικούς μας ανθρώπους και ας συνεχίσουμε την προσπάθεια που γίνεται από όλους τις τελευταίες εβδομάδες με υπομονή και με την ευχή όλα να επανέλθουν γρήγορα στους κανονικούς ρυθμούς».

cretapost.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook