Κρήτη | Πρώην αλκοολικός μιλά για τον ύπουλο εθισμό: Κανείς δεν ξεκινά να πίνει ένα μπουκάλι

κρήτη-πρώην-αλκοολικός-μιλά-για-τον-ύπ-1692215

Τη δική του εμπειρία με το αλκοόλ που του διέλυσε τις οικογενειακές και κοινωνικές σχέσεις κατέθεσε ο συντοντιστής ΚΟΠΑ (κλαμπ οικογενειών με προβλήματα αλκοόλ), Αντώνης Πουλάκης, με αφορμή την Εβδομάδα Πρόληψης Αλκοόλ 2023 «Λιγότερο αλκοόλ… Καλύτερη ζωή» .

Ο κ. Πουλάκης δοκίμασε για πρώτη φορά κρασί στα 8 του χρόνια, μόνος του και του άρεσε η γεύση. Από τότε δεν σταμάτησε να πίνει, μέχρι τις 11/9/2009 που ζήτησε τη βοήθεια του Αλκοολογικού Ιατρείου του ΠΑΓΝΗ και από τότε δεν το ξαναέβαλε στο στόμα του. Μέχρι τότε όμως έπινε πολύ. Ένιωθε ότι το αλκοόλ τον έκανε να νιώθει πιο δυνατός, μία πλάνη φυσικά και μόνο με διαστήματα κατάθλιψης. Έφτανε σε σημείο να πίνει 2 μπουκάλια το πρωί.

Είναι ένα ναρκωτικό, όμως είναι νόμιμο. Πάμε σε ένα σπίτι και δεν μας κερνάνε ένα γλυκό, μόνο ρωτάνε «θα πιεις μια;», εννοώντας φυσικά τη ρακή. Το φαινόμενο σε τραπέζια να δίνει ο μπαμπάς ή ο παππούς στο μικρό παιδί να δοκιμάζει αλκοόλ δεν καταλαβαίνουμε πόσο σοβαρό είναι. Το πρόβλημα στην Κρήτη είναι τεράστιο σε πολλές περιοχές, σε χωριά και μέσα στις πόλεις. Κανείς δεν ξεκινά να πίνει ένα μπουκάλι. Ολοι ξεκινούν με ένα ποτό και μετά με δύο, μετά τρία. Το αλκοόλ είναι ύπουλο. Φωλιάζει στο μυαλό σου και σου ζητά όλο και περισσότερο», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο συντονιστής ΚΟΠΑ.

Ο κ. Πουλάκης κάλεσε τους ακροατές να μη διστάσουν ζητήσουν τη βοήθεια του Αλκοολογικού Ιατρείου του ΠΑΓΝΗ στο οποίο διατηρείται απόλυτη εχεμύθεια και οι υπηρεσίες είναι δωρεάν. Στο διαδίκτυο υπάρχουν σελίδες στα social media και στη γραμμή επικοινωνία 6947-349344.

ekriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook