Κρήτη | Πότε φτιάχνει ο καιρός – Τι προβλέπεται για το Σαββατοκύριακο

κρήτη-πότε-φτιάχνει-ο-καιρός-τι-προβ-1448947

Εξασθενούν από το βράδυ της Παρασκευής οι άνεμοι στα πελάγη

Με λιακάδα και καλές καιρικές συνθήκες θα περάσουν οι Χανιώτες και γενικότερα οι Κρητικοί αυτό το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων.

Ιδιαίτερα την Κυριακή, ο καιρός αναμένεται να είναι καλοκαιρινός, με αποτέλεσμα αυτό να αποτελέσει ευκαιρία για τους περισσότερους να ξεχυθούν στις παραλίες.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του μετεωρολόγου Μανώλη Λέκκα, το Σάββατο 21 Μαΐου ο  καιρός θα είναι πολύ καλός ωστόσο προβλέπονται λίγες νεφώσεις στα ορεινά, τοπικού χαρακτήρα.

Οι άνεμοι θα στραφούν από βορειοδυτικές έως δυτικές διευθύνσεις και θα πνέουν χωρίς μεγάλη ένταση, από 3 έως 4 μποφόρ για όλο το νησί.

Η θερμοκρασία το πρωί του Σαββάτου θα κυμανθεί στους 18 – 19 βαθμούς Κελσίου στις παράκτιες περιοχές ενώ στην ενδοχώρα και στα ορεινά θα είναι λίγο χαμηλότερη.

Η ηλιοφάνεια που θα επικρατήσει τις επόμενες ώρες θα έχει ως αποτέλεσμα την γενικότερη άνοδο της θερμοκρασίας, η οποία κατά μέσο όρο αναμένεται να φτάσει τους 25 – 26 βαθμούς Κελσίου.

Καλοκαιρινός ο καιρός την Κυριακή

Καλοκαιρινός προβλέπεται ο καιρός την Κυριακή 22 Μαΐου στην Κρήτη, με την ηλιοφάνεια να επικρατεί σε όλο το νησί. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 – 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook