Πόσο θα διαρκέσει το… όψιμο καλοκαίρι στην Κρήτη – Πρόγνωση καιρού από τον Μανώλη Λέκκα

Έντονη ζέστη επικρατεί στην Κρήτη, θυμίζοντας περισσότερο μέρες Αυγούστου και όχι Σεπτεμβρίου και το zarpanews.gr ζήτησε από τον Κρητικό μετεωρολόγο, Μανώλη Λέκκα, τις προβλέψεις του για τον καιρό των επόμενων ημερών. Τα στοιχεία δείχνουν ότι η εβδομάδα που έρχεται θα είναι ζεστή, αλλά με ένα μικρό διάλειμμα δροσιάς στα μέσα της.

“Η ζέστη είναι αποτέλεσμα μιας θερμής μάζας που έχει έρθει από τα νότια, ενώ και οι άνεμοι στράφηκαν από νοτιοδυτικές ως και δυτικές διευθύνσεις κι έτσι έχουμε υψηλότερες από το συνηθισμένο θερμοκρασίες για την εποχή”, δήλωσε ο κ. Λέκκας και προχώρησε στην πρόβλεψη για την Κυριακή:

“Την Κυριακή, αναμένεται οι θερμοκρασίες να διατηρηθούν υψηλές, με ηλιοφάνεια και δυτικούς ανέμους εντάσεως 3-4 και πρόσκαιρα στα δυτικά της Κρήτης ως και 5 μποφόρ που το βράδυ θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 22-24 βαθμούς Κελσίου η χαμηλότερη, ως τους 35 βαθμούς στην ενδοχώρα και στα ανατολικά του νησιού η υψηλότερη. Στα βόρεια και δυτικά αναμένεται να φτάσει τους 32 βαθμούς. Στα ορεινά η χαμηλότερη θερμοκρασία θα είναι κάτω από τους 20 βαθμούς.”

Παρόμοιο σκηνικό αναμένεται και τη Δευτέρα, με τις καιρικές συνθήκες και τις θερμοκρασίες να διατηρούνται στα ίδια επίπεδα, είπε ο κ. Λέκκας, από την Τρίτη όμως αυτό θα αρχίσει να αλλάζει.

“Την Τρίτη διαφαίνεται ότι θα ξεκινήσει η αποχώρηση της θερμής αέριας μάζας που θα φέρει τις μέγιστες θερμοκρασίες στους 30-32 βαθμούς. Την Τετάρτη και την Πέμπτη λόγω ενός βόρειου ρεύματος, αναμένεται να πέσουν και κάτω από τους 30, αλλά αυτό θα είναι προσωρινό, γιατί μετά φαίνεται να επανέρχονται οι δυτικοί άνεμοι και η ζέστη”.

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ