Κρήτη | Πως θα γίνει η ενθρόνιση του Αρχιεπισκόπου Ευγένιου – Όλη η διαδικασία

κρήτη-πως-θα-γίνει-η-ενθρόνιση-του-αρχ-1367070

Σύσκεψη για τις όλες τις διαδικασίες και λεπτομέρειες που αφορούν στην ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγένιου, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Aρχιεπισκοπείο με τη συμμετοχή του Μητροπολίτη Λάμπης, Συβρίτου καί Σφακίων κ.κ. Ειρηναίου, της Ελληνικής Αστυνομίας, της  Τροχαίας, της Δημοτικής Αστυνομίας. Παρόντες ήταν επίσης τόσο ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης όσο και ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ο εψηφισμένος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης θα κληθεί στο Προεδρικό Μέγαρο για την τελετή της διαβεβαίωσης ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στις 3 Φεβρουαρίου και το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου θα γίνει η ενθρόνισή του.

Αναλυτικά, το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι θα τον υποδεχτεί στην αριστερή πλευρά του αύλειου χώρου του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Μηνά, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, και θα τον προσφωνήσει.

Στη συνέχεια θα γίνει αντιφώνηση από το νέο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης και θα εισέλθουν στο στο ναό όπου θα γίνει μία 20λεπτη τελετή με προσφωνήσεις από Ιεράρχες και τον Περιφερειάρχη.

Στο Ηράκλειο για την τελετή ενθρόνισης αναμένονται  50 πρόσωπα από Ελλάδα και εξωτερικό, δύο αρχιερείς από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ο Αρχιεπίσκοπος Αυστρίας και ο Μητροπολίτης Θεόδωρος Μεϊμάρης, από την Εκκλησία της Ελλάδος, την Εκκλησία της Κύπρου, το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, το Όρος Σινά ενώ θα παραστούν και αρχιερείς που είναι φίλοι του νέου Αρχιεπισκόπου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα στο Άγιο Μηνά θα εισέλθουν 200 άτομα τα οποία θα έχουν προσωπική πρόσκληση ενώ άγημα του στρατού θα αποδίδει τιμές και η Φιλαρμονική του Δήμου θα παιανίζει.

Το παρόν θα δώσει και η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ενώ δεν αποκλείεται να μεταβεί στο Ηράκλειο και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Θα ακολουθήσει γεύμα στο ξενοδοχείο «Ατλαντίς» παρουσία 150 ατόμων.

Το απόγευμα του Σαββάτου θα γίνει αρχιερατική λειτουργία στον Άγιο Τίτο και αμέσως μετά ο νέος Αρχιεπίσκοπος θα συναντήσει και θα συνομιλήσει με πολίτες. Στις 19:30 θα υπάρξει δείπνο στο » Εν πλω».

Το πρωί της Κυριακής θα γίνει αρχιερατικό συλλείτουργο και μετά τις 11 το πρωί ο κ. Ευγένιος θα δει πάλι πολίτες. Στις 12.30 θα πραγματοποιηθεί γεύμα στη Ρογδιά στο «Ρόδι» ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας θα γίνει δείπνο στην Αρχιεπισκοπή.

Το πρωί της Δευτέρας ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης θα λειτουργήσει στο νεκροταφείο Αγίου Κωνσταντίνου και μετά θα κάνει τρισάγιο στον τάφο του Ευγένιου Ψαλιδάκη καθώς συμπίπτει με τα συναπαντήματα του!

Πηγή: cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook