Κρήτη | Πώς ένα κράνος γλίτωσε νεαρό οδηγό – Η μηχανή του εξετράπη της πορείας της και «καρφώθηκε» σε πέτρινο τοίχο | Photos

κρήτη-πώς-ένα-κράνος-γλίτωσε-νεαρό-οδη-1507292

Δεν ήταν θέμα τύχης, ήταν θέμα λογικής και σύνεσης!

Ένας 28χρονος σώθηκε, προχθές, παραμονή του Δεκαπενταύγουστου όταν ενεπλάκη σε τροχάιο, αλλά γλίτωσε τα χειρότερα καθώς φορούσε προστατευτικό κράνος! Ο 28χρονος το βράδυ της 14ης Αυγούστου, κι ενώ οδηγούσε επί της οδού Βαθυπέτρου στις Αρχάνες, το δίκυκλό του εξετράπη της πορείας της με αποτέλεσμα να προσκρούσει σε πέτρινο τοίχο μονοκατοικίας.

Τι θα γινόταν άραγε αν ο οδηγός δε φορούσε το κράνος του; Αν κρίνουμε από τις φθορές που είχε το κράνος μετά το τροχαίο, τα πράγματα σήμερα θα ήταν πολύ διαφορετικά. Ενδεχομένως άλλο ένα θύμα να είχε προστεθεί στη μακάβρια λίστα των νεκρών της ασφάλτου…

Ακόμα και οι γιατροί στο ΠΑΓΝΗ δεν πίστευαν στα μάτια τους, όταν ο 28χρονος, που μετέβηκε στο νοσοκομείο μετά το τροχαίο για προληπτικές εξετάσεις, τους έδειξε τη ζημιά στο κράνος από το ατύχημα. Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε και η Τροχαία έχει εντείνει τα τελευταία δύο χρόνια τις προσπάθειες της, ειδικά στη χρήση του κράνους στα δίκυκλα και στη ζώνη ασφαλείας σε όλες τις θέσεις στα αυτοκίνητα, προκειμένου μέσα από συχνούς ελέγχους σε εναλλασσόμενα σημεία σε όλο το οδικό δίκτυο να εμπεδωθεί στους πολίτες ότι η χρήση κράνους στις μηχανές και η χρήση ζώνης στα αυτοκίνητο σώζουν ανθρώπινες ζωές.

Χαρακτηριστική άλλωστε ήταν και η έρευνα που είχε πραγματοποιήσει ο Εθελοντικός Σύλλογος Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων σε δέκα διαφορετικά σημεία στα προάστια της πόλης του Ηρακλείου, όπου στους 300 αναβάτες μηχανών διαπιστώθηκε να φορούν το κράνος οι 278, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 93% των δικυκλιστών. Μία εικόνα άλλωστε που ευτυχώς ακόμα και σήμερα εξακολουθεί να παρατηρείται στην πόλη του Ηρακλείου, αλλά και μια προσπάθεια από την πλευρά της τροχαίας που σίγουρα έχει αποσοβήσει σοβαρά τροχαία δυστυχήματα, μέχρι και να σωθούν ακόμα και ανθρώπινες ζωές.

Την ίδια ώρα βέβαια, στους ελέγχους που έγιναν το διάστημα από 7 έως και 13 Αυγούστου 2022 στην περιφέρεια της Κρήτης η μη χρήση κράνους ήταν δεύτερη σε αριθμό παραβάσεων!

cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook