Κρήτη | Πώς είναι στην υγεία τους τα εγγόνια του 61χρονου που πνίγηκε στην προσπάθεια να τα σώσει – Τα νεότερα

κρήτη-πώς-είναι-στην-υγεία-τους-τα-εγγ-752390

Καλά είναι τα νέα για τα δύο παιδιά που σώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης κοντά στην παραλία Γούβες Ηρακλείου. Δυστυχώς, ο 61χρονος άνδρας πνίγηκε στην προσπάθειά του να σώσει τα δύο εγγόνια του που κινδύνευσαν να παρασυρθούν από τα κύματα. Τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο Βενιζέλειο νοσοκομείο όπως και η σορός του παππού τους.

«Τα παιδιά ήταν και χθες που ήρθαν στο νοσοκομείο καλά, απλώς για προληπτικούς λόγους πάρθηκαν εξετάσεις εργαστηριακές και κάθισαν στο νοσοκομείο για λόγους ασφαλείας» λέει ο διοικητής του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Κρήτης, Κώστας Τερζάκης και προσθέτει: «Έπρεπε να ξεπεράσουν και το σοκ τους. Έπρεπε να τα παρακολουθήσουμε και να δούμε αν είναι όλα εντάξει, δεν υπήρχε όμως κανένα ανησυχητικό σημάδι».

Εντωμεταξύ, όπως είπαν στο Newsbeast από την ιατροδικαστική υπηρεσία του Ηρακλείου Κρήτης, η σορός του 61χρονου άνδρα παραμένει στο Βενιζέλειο, στο νεκροτομείο του νοσοκομείου, με την ιατροδικαστική υπηρεσία να είναι αυτή τη στιγμή εν αναμονή, τις επόμενες ώρες, της παραλαβής της σωρού του 61χρονου. Οι περισσότερες πιθανότητες, όπως σημειώνουν, είναι ο θάνατος να προήλθε από πνιγμό αλλά σε κάθε περίπτωση πρέπει να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια τυυ θανάτου του.

Παραθεριστής ο άνδρας που έχασε τη ζωή του στη θάλασσα

Ο άντρας που έχασε τη ζωή του από πνιγμό είναι ένας 61χρονος Άγγλος που, παραθέριζε με την σύζυγό του, την κόρη του και τα εγγόνια του σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου.

Όλα ξεκίνησαν, όταν τα δύο αγοράκια 7 και 10 ετών μπήκαν στη θάλασσα, ωστόσο ο καιρός δεν ήταν καλός και τα παιδιά κινδύνευσαν να παρασυρθούν από τα κύματα. Ο παππούς τους τότε βούτηξε στη θάλασσα για να τα σώσει.

Ωστόσο τα κύματα ήταν μεγάλα και σε συνδυασμό με τα ισχυρά θαλάσσια ρεύματα που υπήρχαν στο βραχώδες σημείο έκαναν το έργο του πολύ δύσκολο. Σύμφωνα με πληροφορίες της τοπικής σελίδας e-kriti, το 10χρονο αγόρι κατάφερε να βγει από τη θάλασσα σχεδόν μόνο του, ενώ ο 61χρονος, αφού έκανε υπερπροσπάθεια για να βγάλει από τη θάλασσα τον 7χρονο εγγονό του, έπεσε, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, στη θάλασσα με το πρόσωπο.

Σκάφος του Λιμενικού, που έφτασε, δυσκολεύτηκε να προσεγγίσει το σημείο, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας ναυαγοσώστης έπεσε στη θάλασσα και εντόπισε τον άνδρα, τον οποίο με μεγάλη δυσκολία επιχείρησε να τον μεταφέρει προς το σκάφος, με τους λιμενικούς να καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια ώστε να παραλάβουν το (άψυχο όπως αποδείχθηκε) σώμα του παππού.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook