Κρήτη | Ποιος πήρε τελικά το ξενοδοχείο «Ανθούσα» – Ο αγαπημένος προορισμός του Ανδρέα Παπανδρέου

κρήτη-ποιος-πήρε-τελικά-το-ξενοδοχείο-765988

Σε τιμή έκπληξη, οδήγησαν τα κονταροχτυπήματα στον πλειστηριασμό του ιστορικού ξενοδοχείου Ανθούσα στην Κρήτη, ξενοδοχείο που αποτέλεσε αγαπημένο προορισμό του Ανδρέα Παπανδρέου, του Ούλωφ Πάλμε και πολλών άλλων μεγάλων προσωπικοτήτων.

Το ξενοδοχείο σήμερα βρίσκεται σε παρακμή, αποτέλεσμα της κακής διαχείρισης και των μεγάλων χρεών, προβλήματα που οδήγησαν στον πλειστηριασμό του από τις τράπεζες. Μετά από πολλά εμπόδια και καθυστερήσεις ολοκληρώθηκε ο πλειστηριασμός του ξενοδοχείου που βρίσκεται στη Σταλίδα του Δήμου Χερσονήσου Ηρακλείου Κρήτης εκτείνεται σε δύο τριώροφα κτίρια, και μάλιστα με τιμή κατά πολύ υψηλότερη της τιμής εκκίνησης αλλά και των προσδοκιών της τράπεζας. Μεγάλο το ενδιαφέρον για τον τουριστικό τομέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ξενοδοχείο αποκτήθηκε από θυγατρική εταιρία της αεροπορικής εταιρίας Sky Express η οποία εκτελεί πτήσεις σε όλη την Ελλάδα. Τα αεροσκάφη της εταιρίας πετούν σε Αθήνα, Σαντορίνη, Μύκονο, Αλεξανδρούπολη, Αστυπάλαια, Ζάκυνθο, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Ικαρία, Ιωάννινα, Κάλυμνο, Κάρπαθο, Κάσος, Κέρκυρα, Κεφαλλονιά, Κύθηρα, Κω, Λέρο, Λήμνο, Μήλο, Μυτιλήνη, Νάξο, Πάρο, Πρέβεζα, Ρόδο, Σάμο, Σητεία, Σκιάθο, Σκύρο, Σύρο, Χίο, Χανιά.

Η εταιρία Sky Express ανήκει στον όμιλο Γρύλλου ο οποίος ελέγχει επίσης την Swissport. Η αγορά του ξενοδοχείου, εκτιμάται, ότι εντάσσεται στην πρόθεση της εταιρίας να ενισχύσει την παρουσία της και στον τομέα της φιλοξενίας.

Το ξενοδοχείο που βρίσκεται στη Σταλίδα του Δήμου Χερσονήσου Ηρακλείου Κρήτης εκτείνεται σε δύο τριώροφα κτίρια, ενώ θα χρειαστούν πρόσθετες επενδύσεις για την ανακαίνισή του.

Το υψηλό τίμημα που επετεύχθη, ξεπερνώντας κατά πολύ τις προσδοκίες της Τράπεζας Πειραιώς  δείχνει ότι η αγορά ανοίγει, το ενδιαφέρον διευρύνεται και τα νομικά εμπόδια, που στην αρχή καθυστέρησαν πολύ τη διαδικασία, σταδιακά εξομαλύνονται.

economistas.gr

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook