Κρήτη | Ποιος δήμαρχος κυκλοφορεί με ηλεκτρικό αυτοκίνητο – Βρέθηκε σε εκδήλωση στα Χανιά

κρήτη-ποιος-δήμαρχος-κυκλοφορεί-με-ηλ-964577

Με ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Volkswagen και συγκεκριμένα με το e-Golf, εθεάθη σε εκδήλωση στα Χανιά ο Δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργος Μαρινάκης.

Ο Δήμαρχος χρησιμοποιεί το “πράσινο” μοντέλο για τις μετακινήσεις του τόσο επαγγελματικά όσο και προσωπικά. Έτσι λοιπόν, το κόστος βενζίνης για τον Δήμο ανέρχεται σε μηδέν ευρώ, ενώ για τη φόρτιση των ηλεκτροκίνητων οχημάτων θα εγκατασταθούν νέοι φορτιστές, εκτός αυτών που ήδη λειτουργούν (στην μαρίνα, στο δημοτικό πάρκινγκ και απέναντι από το Δημαρχείο). Αξίζει να σημειωθεί ότι το ηλεκτρικό λεωφορείο , που κυκλοφορεί στο κέντρο του Ρεθύμνου εξυπηρετεί τις καθημερινές ανάγκες των πολιτών με κυκλικό δρομολόγιο.

Το νέο Volkswagen e-Golf είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά έναντι 38.800 ευρώ και υπόσχεται αυτονονία έως και 300 χιλιόμετρα. Αυτό οφείλεται χάρη στη νέα μπαταρία ιόντων-λιθίου με χωρητικότητα 35.8 kWh. Όσον αφορά τις επιδόσεις, ο εξελιγμένος ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 136 ίππους (100 kW) με μέγιστη απόδοση ροπής στα 29.6 Kgm. Η επιτάχυνση 0-80km/h ολοκληρώνεται σε 6.9sec ενώ τα 0-100 km/h σε 9.6. Η τελική ταχύτητα του e-Golf έχει ανέβει στα 150 km/h ενώ η μέση κατανάλωση ενέργειας διατηρείται στις 12,7 kWh/100 k

daynight.gr

One thought on “Κρήτη | Ποιος δήμαρχος κυκλοφορεί με ηλεκτρικό αυτοκίνητο – Βρέθηκε σε εκδήλωση στα Χανιά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook