Κρήτη | Ποιοι θέλουν να αγοράσουν το λιμάνι του Ηρακλείου

“Ναυμαχία” … τιτάνων βρίσκεται σε εξέλιξη για τη μεγάλη επένδυση στο λιμάνι του Ηρακλείου ενώ σε πρώτη φάση, τα ενδιαφερόμενα μέρη προσκαλούνται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για να συμμετάσχουν στη διαγωνιστική διαδικασία έως τις 30 Ιουλίου, δηλαδή σε περίπου ενάμιση μήνα.

Η “μάχη” για την κυριαρχία στο λιμάνι του Ηρακλείου είναι μεγάλη, καθώς οι προοπτικές είναι τεράστιες εάν υπολογιστεί η “εκρηκτική” ανάπτυξη σε συνδυασμό με τον ΒΟΑΚ που ανακοινώθηκε πρόσφατα από τον Πρωθυπουργό, το εμβληματικό έργο του διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλι και φυσικά την αξιοποίηση στο ακίνητο -”φιλέτο” της πρώην αμερικανικής βάσης στις Γούρνες.

Αν συμπεριληφθεί το πολύ μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον, με την ανάπτυξη της κρουαζιέρας, μπορεί να γίνει αντιληπτό γιατί κολοσσοί έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους…

Πιο αναλυτικά, ενδιαφέρον υπάρχει από τον όμιλο Grimaldi που επένδυσε στις Μινωϊκές Γραμμές, επίσης δύο κοινοπραξίες – κολοσσοί που δραστηριοποιούνται στον τομέα της κρουαζιέρας και του τουρισμού, εκ των οποίων η μία Αμερικανική και φυσικά η TUI.

Eπίσης, ενδιαφέρον έχει εκφραστεί από το μακρινό Κατάρ, το Ντουμπάι, τον Καναδά και τη Σιγκαπούρη!

Την ίδια ώρα, όμως, σε εξέλιξη είναι επιχειρηματικές διεργασίες που μπορεί να οδηγήσουν σε συμπράξεις ή και συνενώσεις ώστε να μην περάσει το λιμάνι του Ηρακλείου – όπως του Πειραιά – σε ξένα χέρια…

Οι ντόπιοι επιχειρηματίες, δηλαδή, θέλουν να αποτρέψουν τη “μεταβίβαση” του λιμένα Ηρακλείου σε επιχειρηματίες του εξωτερικού, ενώ η εμπειρία και από τη Γερμανική Fraport που πήρε τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, έδειξε ότι κάτι ανάλογο θα πρέπει να σταματήσει στην περίπτωση του λιμένα Ηρακλείου.

Έτσι, λοιπόν, γίνονται προσπάθειες από εγχώριες κατασκευαστικές εταιρείες να συμμετάσχουν σε μεγάλα σχήματα που θα αξιοποιήσουν το λιμάνι.

Ήδη, σύμφωνα με τις πληροφορίες, επιχειρηματική οικογένεια από την Κρήτη που δραστηριοποιείται στον τομέα της εμπορίας πετρελαιοειδών, και όχι μόνον, έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον, όπως επίσης ενδιαφέρεται και γνωστός επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον τομέα των αερομεταφορών.

Είναι πασιφανές ότι οι επόμενες δεκαετίες αποτελούν τη μεγάλη ευκαιρία της Κρήτης, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι και ενεργειακά, με το μικρό και στη συνέχεια με το μεγάλο καλώδιο, το νησί μας “αυτονομείται” και φυσικά αυτό δεν περνά απαρατήρητο από όσους θέλουν να επενδύσουν…

Πηγή: ekriti.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ