Κρήτη | Ποιες διώξεις ασκήθηκαν στην εκπαιδευτικό που αρνήθηκε την μάσκα

κρήτη-ποιες-διώξεις-ασκήθηκαν-στην-εκ-920968

Για την Πέμπτη, 01 Ιουλίου, αναβλήθηκε η εκδίκαση στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου η εκδίκαση της υπόθεσης της 53χρονης βρεφονηπιοκόμου, στον Πύργο του δήμου Αρχανών-Αστερουσίων που συνελήφθη, μετά από μήνυση του Δήμαρχου, Μανώλη Κοκοσάλη, καθώς αρνήθηκε για πολλοστή φορά να φορέσει προστατευτική μάσκα στην εργασία της.

Σε βάρος της ασκήθηκε δίωξη για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών (από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για μετάδοση της ασθένειας σε αόριστο αριθμό ανθρώπων) και για διατάραξη της λειτουργίας υπηρεσίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η 53χρονη – που πήγαινε στην εργασία της με προστατευτική ασπίδα προσώπου – δεν αποδέχεται τις κατηγορίες που τις αποδίδονται και υποστηρίζει ότι έχει λειτουργήσει καθ ‘όλα νόμιμα, με βάση και τις προβλέψεις του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα. Επικαλείται την εξαίρεση από την χρήση μάσκας για περιπτώσεις σοβαρών νοσημάτων, επισημαίνοντας ότι έχει ενημερώσει επίσημα, με όλα τα απαιτούμενα έγγραφα για το θέμα αυτό.

Από την πλευρά της η Διευθύντρια του παιδικού σταθμού, η οποία και ήταν αυτή που ενημέρωσε την αστυνομία, αναφέρει, σύμφωνα με τις πληροφορίες ότι η «ασπίδα» που χρησιμοποιούσε η βρεφονηπιοκόμος δεν κάλυπτε επαρκώς το πρόσωπο και την παρακάλεσε πολλές φορές να χρησιμοποιήσει μάσκα, κάτι που ωστόσο δεν έγινε. Όπως είπε, αναγκάστηκε, μετά από αυτό, να την κρατήσει μακριά από τα παιδιά.

Υπενθυμίζεται ότι δεν είναι το πρώτο «επεισόδιο» με πρωταγωνίστρια την ίδια γυναίκα και μάλιστα στις αρχές Ιουνίου η ίδια είχε μηνύσει τη διευθύντρια του παιδικού σταθμού καθώς της απαγορεύτηκε η είσοδος στη δομή

cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook