Κρήτη | Πλήθος ληστειών και κεφαλοκλείδωμα στα θύματα

κρήτη-πλήθος-ληστειών-και-κεφαλοκλεί-679390

Προσποιήθηκε ότι υπέφερε από φρικτό πονόδοντο, μπήκε στο φαρμακείο για παυσίπονα και τελικά υπό την απειλή όπλου λήστεψαν την φαρμακοποιό. Είναι μία από τις περιπτώσεις ληστειών σε φαρμακεία και μίνι-μάρκετ του Ηρακλείου με εμπλεκόμενους δύο νεαρούς Πακιστανούς, οι οποίοι χθες κάθισαν στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης.

Το δικαστήριο τους έκρινε ένοχους, επέβαλε κάθειρξη έξι ετών ενώ η έφεση τους δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη. Αυτό σημαίνει ότι θα επιστρέψουν στη φυλακή.

Οι δύο νεαροί, 30 και 20 ετών, φέρονται υπό την απειλή πιστολιού ή μαχαιριού να έμπαιναν σε καταστήματα ψιλικών ή σούπερ-μάρκετ και σε φαρμακεία. Άλλοτε έφευγαν με κάποιες από τις εισπράξεις, άλλοτε με κάποια χρυσή αλυσίδα που είχαν αποσπάσει από το λαιμό του θύματος και άλλοτε πάλι έφευγαν με …άδεια χέρια.

Ορισμένοι από τους παθόντες είχαν το σθένος να χειριστούν την κατάσταση με ψυχραιμία. Ένας-δύο μάλιστα αντέδρασαν και οι δράστες τράπηκαν σε φυγή.

Η εμπειρία ήταν άκρως εφιαλτική για όσες γυναίκες είχαν την ατυχία να βρεθούν τετ-α-τετ μαζί τους. Όταν κουκουλοφόροι σε απειλούν με πιστόλι ή μαχαίρι, σε πιάνουν από το λαιμό με κεφαλοκλείδωμα, σαφέστατα και δεν ξέρεις τι θα ακολουθήσει. Υπάρχει μόνο ο τρόμος και το καρδιοχτύπι.

«Ο ένας από τους δύο κρατούσε ένα μαύρο πιστόλι και με σημάδευε. Ο άλλος πέρασε από τον πάγκο. Αυτός με το πιστόλι φώναξε κατευθείαν ληστεία. Ο συνεργός του ήρθε σε μένα και όπως καθόμουν, μου έκανε κεφαλοκλείδωμα» περιγράφει μεταξύ άλλων 55χρονη από το Ηράκλειο. Ήταν η ίδια που όταν κλήθηκε να αναγνωρίσει ύποπτο, «είδε» στο πρόσωπο του το νεαρό που την ακινητοποίησε από το λαιμό. «Θυμήθηκα αμέσως τα μάτια του, τα οποία φαινόταν ξεκάθαρα…».

Πηγή :cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook