Κρήτη | Πιστοποίηση εργαζομένων κεντρικής υπηρεσίας 7ης ΥΠΕ στις πρώτες βοήθειες από το ΕΚΑΒ

κρήτη-πιστοποίηση-εργαζομένων-κεντρ-1600726

Στελέχη της κεντρικής υπηρεσίας της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης εκπαιδεύτηκαν από το ΕΚΑΒ Κρήτης, στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση- ΚΑΡΠΑ και την παροχή Α΄ Βοηθειών, προκειμένου να λάβουν τη σχετική πιστοποίηση.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας της 7ης Υ.Πε. Κρήτης, στο κεντρικό κτήριο του ΕΚΑΒ Ηρακλείου, στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Εβδομάδας Εκπαίδευσης Διασώστη του ΕΚΑΒ, όπως έχει καθιερωθεί να τιμάται το Δεκέμβριο κάθε έτους, εις μνήμη των πεσόντων στελεχών του ΕΚΑΒ στο καθήκον, μεταξύ των οποίων είναι και οι αείμνηστοι συντοπίτες μας Δημήτρης Βουρβαχάκης και Βαγγέλης Κελαράκης.

Στόχος της δράσης, μέσω της κατάλληλης εκπαίδευσης παροχής πρώτων βοηθειών και της πιστοποιημένης γνώσης, η απόκτηση ενός σημαντικού εφοδίου προστασίας της ανθρώπινης ζωής, της δημόσιας υγείας και της κοινωνικής ασφάλειας.

Σύμφωνα με μελέτες το 80% των περιστατικών που χρήζουν πρώτες βοήθειες συμβαίνουν στο οικείο περιβάλλον μας, στο σπίτι, στο χώρο εργασίας, στο σχολείο, ή στο δρόμο.

Οι συμμετέχοντες εργαζόμενοι της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης εκπαιδεύτηκαν στον ασφαλή τρόπο προσέγγισης του επείγοντος περιστατικού και τις άμεσες ενέργειες που πρέπει να γίνονται στο σημείο του ατυχήματος με σκοπό τη διατήρηση της ζωής, την πρόληψη επιδείνωσης και τη σταθεροποίηση μιας κατάστασης μέχρι την άφιξη των ειδικών

Ο Διοικητής της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης Νεκτάριος Παπαβασιλείου και ο Υποδιοικητής Δημήτρης Αγαπίου, ευχαριστούν από καρδιάς το Διευθυντή του ΕΚΑΒ Κρήτης και τους εκπαιδευτές διασώστες για την άμεση ανταπόκριση τους στο αίτημα εκπαίδευσης και για το έργο που καθημερινά προσφέρουν, ευχόμενοι να μην θρηνήσουμε άλλα στελέχη του ΕΚΑΒ, όπως και άλλα θύματα στην άσφαλτο.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook