Κρήτη | Πήγαν στο μαντρί για τα σκυλιά, κατάσχεσαν καραμπίνα-παράνομα φυτοφάρμακα | Photos

κρήτη-πήγαν-στο-μαντρί-για-τα-σκυλιά-κ-943671

Με υψηλά πρόστιμα και ποινές φυλάκισης τιμωρήθηκαν δύο κτηνοτρόφοι στην Ιεράπετρα, που έπειτα από το σαββατιάτικο έλεγχο των Αρχών στα μαντριά τους, βρέθηκαν αμφότεροι να μην τηρούν τους κανόνες ευζωίας-σήμανσης για τα σκυλιά τους, ενώ εις εξ αυτών είχε τροποποιημένη καραμπίνα αλλά και απαγορευμένα φυτοφάρμακα, που κατασχέθηκαν.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρουν σε σχετικό δημοσίευμα στο Facebook η Κυνηγετική Ομοσπονδία Κρήτης Δωδεκανήσου «Την 26/10/2019 μετά από συντονισμένη επιχείρηση τις αστυνομικής Διεύθυνσης Λασιθίου της ομάδας θηροφυλακής Λασιθίου και τις ΚΟΣ με τη Ντάϊκα πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε 2 ποιμνιοστάσια ιδιοκτησίας 2 κτηνοτρόφων της περιοχής Γουρνιών.

Στο πρώτο βρέθηκαν 7 σκυλιά που δεν τηρούσαν τους κανόνες ευζωίας και δεν είχαν την απαραίτητη από τον νόμο σήμανση και βιβλιάρια υγείας.

Κατά τον έλεγχο στον δεύτερο κτηνοτρόφο βρέθηκαν κατασχέθηκαν 1 καραμπίνα για τροποποίηση χωρητικότητας πέραν των τριών φυσιγγίων και πλημμελή φύλαξη, 3 πακέτα απαγορευμένου στην Ελλάδα φυτοφαρμάκου με την δραστική ουσία Methomyl 90%, βεβαιώθηκαν υψηλά πρόστιμα για 2 σκυλιά που δεν είχαν σήμανση και βιβλιάρια υγείας, όπως και υψηλές ποινές φυλάκισης.

Οι έρευνες συνεχίζονται.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook