Κρήτη | Πήγαν να περάσουν το φαράγγι με τις… σαγιονάρες!

κρήτη-πήγαν-να-περάσουν-το-φαράγγι-με-901057

Απίστευτα περιστατικ΄καλούνται να αντιμετωπίσουν σχεδόν καθημερινά οι πυροσβέστες με πρωταγωνιστές τουρίστες, οι οποίοι με περισσή αφέλεια και τελείως ανοργάνωτα εγκλωβίζονται σε δύσβατες περιοχές του νησιού.

Τελευταία περίπτωση το χθεσινοβραδινό περιστατικό στο φαράγγι του Ρίχτη στο Λασίθι, όπου μία Γερμανίδα με την 15χρονη κόρη της, έχασαν τον προσανατολισμό τους και τρομοκρατήθηκαν όταν άρχισε να πέφτει το σκοτάδι.

Οι δύο γυναίκες, ζήτησαν βοήθεια μέσω του αριθμού 112. Στην επιχείρηση συμμετείχαν 4 άτομα από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σητείας,αλλά και η ΕΔΕΑΚ και έληξε λίγο πριν τις 2 μετά τα μεσάνυχτα.

Ωστόσο οι Πυροσβέστες έμειναν άναυδοι, όταν μετά από 2 ώρες πεζοπορία, είδαν τις δύο γυναίκες να φορούν σαγιονάρες, γεγονός που καταδεικνύει την επιπολαιότητα με την οποία αντιμετωπίζονται τέτοιες πεζοπορίες οι οποίες μπορούν να στοιχίσουν ανθρώπινες ζωές.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η επιστροφή των πυροσβεστών και των δύο γυναικών σε ασφαλές σημείο, διήρκησε πάνω από 3 ώρες, γιατί απλά οι τουρίστριες δε μπορούσαν να περπατήσουν εύκολα με τις σαγιονάρες…

ekriti.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook