Κρήτη | Πήγαν να κόψουν πίτα στην παραλία… κι έσωσαν δύο ανθρώπους από πνιγμό

κρήτη-πήγαν-να-κόψουν-πίτα-στην-παραλί-1349416

Λίγο έλειψε να εξελιχθεί σε τραγωδία η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των χειμερινών κολυμβητών του Ηράκλειου, καθώς δυο άτομα κινδύνεψαν να πνιγούν από τα ρεύματα στη θαλάσσια περιοχή του Καρτερού!

Η κοπή που συνοδεύτηκε με όλα τα απαραίτητα εξελίσσονταν ομαλά στην πλαζ της Αμνισσού, όταν ξαφνικά οι χειμερινοί κολυμβητές άκουσαν τις φωνές δυο ατόμων μέσα στη θάλασσα. Οι κολυμβητές που είτε δεν γνώριζαν για τα υπόγεια ρεύματα στη συγκεκριμένη περιοχή, είτε υπερτίμησαν τις δυνάμεις τους βρίσκονταν σε κίνδυνο με αποτέλεσμα να εκπέμψουν βοήθεια!

Όπως εξήγησε στο cretalive.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Χειμερινών Κολυμβητών Ηρακλείου Σπύρος Καμπαξής, άκουσε τις φωνές των δυο κολυμβητών και χωρίς να το σκεφτεί βούτηξε για να τους σώσει. Ο ένας από τους δυο όμως τον τράβηξε με δύναμη μέσα στο νερό μη επιτρέποντας του να αναπνεύσει με αποτέλεσμα να κινδυνέψει και ο ίδιος με πνιγμό!

Τελικά προσέτρεξαν κι άλλοι κολυμβητές κι έβγαλαν τα δυο άτομα αλλά και τον κ. Καμπαξή κι έτσι το μπάνιο πρωτοχρονιάτικα δεν εξελίχθηκε σε τραγωδία !

Με αφορμή την εκδήλωση για την κοπή της πίτας, ο Σύλλογος Χειμερινών Κολυμβητών αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

«Πραγματοποιήθηκε την ημέρα της πρωτοχρονιάς στην περιοχή της Αμνισού η καθιερωμένη κοπή πίτας των Χειμερινών κολυμβητών Ηρακλείου & Γουρνών με μεγάλη επιτυχία και με συμμετοχή από τους δύο Συλλόγους.

Οι Σύλλογοι εύχονται σε όλους τους συμμετέχοντες κολυμβητές ,στις οικογένειές τους και σε όλο τον κόσμο, καλή χρονιά με υγεία και χαρά να φύγει η πανδημία και ο κόσμος να τολμήσει να κολυμπάει και τους χειμερινούς μήνες που μόνο υγεία είναι στο σώμα μας».

cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook