Κρήτη | Πήγαν να αγοράσουν γλυκά για τη γιορτή και σκοτώθηκε ο πατέρας – Ένοχος ξανά ο οδηγός

κρήτη-πήγαν-να-αγοράσουν-γλυκά-για-τη-1616179
φωτο αρχείου

Ένοχος ξανά κρίθηκε ο οδηγός του φοβερού τροχαίου που είχε σημειωθεί παραμονή των Εισοδίων της Θεοτόκου του 2016, λίγο πριν τις Βούτες, όταν, υπό την επήρεια μέθης, εισήλθε με μεγάλη ταχύτητα στο αντίθετο ρεύμα και έπεσε πάνω στο αυτοκίνητο τριμελούς οικογένειας. Είχαν πάει να αγοράσουν γλυκά για τη γιορτή του κοριτσιού. Ο 53χρονος πατέρας σκοτώθηκε, ενώ μητέρα και κόρη τραυματίστηκαν.

Και χθες η κατάθεση της συζύγου του αδικοχαμένου Βαγγέλη, λογιστή στο επάγγελμα, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης ήταν συναισθηματικά φορτισμένη. Δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυα της. Έχασε το στήριγμα της, όπως είπε, και τα παιδιά της έμειναν ορφανά.

Με βάση το κατηγορητήριο, στο αίμα του 40χρονου σήμερα οδηγού εντοπίστηκε συγκέντρωση οινοπνεύματος 2,1 g/lt. Οδηγούσε δηλαδή υπό την επήρεια μέθης. Διαπιστώθηκε ακόμα ότι οδηγούσε χωρίς δίπλωμα. Διέθετε δίπλωμα, όμως του είχε αφαιρεθεί ως διοικητική κύρωση καθώς στο παρελθόν είχε βρεθεί να οδηγεί και πάλι υπό την επήρεια αλκοόλ. Ακόμα, σύμφωνα με την πολιτική αγωγή, είχε αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα.

Στο πρωτόδικο δικαστήριο ο κατηγορούμενος είχε κριθεί ένοχος για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, της σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή καθώς και ότι οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ. Είχε καταδικαστεί σε συνολική ποινή φυλάκισης 7 ετών.

Χθες, το δευτεροβάθμιο δικαστήριο τον έκρινε και πάλι ένοχο, του αναγνώρισε ωστόσο το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη. Η συνολική ποινή που του επιβλήθηκε είναι 4 έτη και 9 μήνες. Να σημειωθεί ότι η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να καταδικαστεί όπως και πρωτόδικα.

Ο δικηγόρος της τραγικής οικογένειας κ. Μάρκος Σαριδάκης, τόνισε ότι «το δευτεροβάθμιο δικαστήριο ουσιαστικά επικύρωσε την αυστηρότητα της ποινής που είχε επιβληθεί και πρωτόδικα στον κατηγορούμενο, επαναλαμβάνοντας ότι η οδηγική του συμπεριφορά ήταν εγκληματική καθώς εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα, είχε αναπτύξει ιλιγγιώδη ταχύτητα (130 χλμ) και βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης με 2,1 g/lt» όπως είπε χαρακτηριστικά.

cretalive.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook