Κρήτη | Περπατάνε περισσότερα από τέσσερα χιλιόμετρα για να πάνε σχολείο – Δεν έχουν καθηγητές | Photos

κρήτη-περπατάνε-περισσότερα-από-τέσσ-1113168

Γυμναστική εντός και εκτός σχολείου κάνουν οι μαθητές Γυμνασίου από τα Λιβάδια Μυλοποτάμου. Και όχι απλή γυμναστική, αλλά καθημερινό περπάτημα τουλάχιστον 8 χιλιομέτρων για  να πάνε στο σχολείο τους.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο νόμος λέει πως αν το χωριό απέχει από το σχολείο τρία χιλιόμετρα δεν κρίνεται σκόπιμο να μπει λεωφορείο για τη μεταφορά των μαθητών. Στην περίπτωση των Λιβαδίων όμως  το σχολείο μέχρι την ανατολική έξοδο του χωριού είναι λιγότερο από τρία χιλιόμετρα αλλά μέχρι την δυτική έξοδο του χωριού τα χιλιόμετρα ξεπερνούν τα πέντε.

Αν υποθέσουμε λοιπόν ότι οι περισσότεροι μαθητές μένουν στο κέντρο του χωριού, για να πάνε και να γυρίσουν στο σχολείο τους περπατάνε καθημερινά τουλάχιστον οκτώ χιλιόμετρα! Μιας και μιλάμε κυρίως  για κηνοτροφικά χωριά οι γονείς τους φεύγουν από το σπίτι στις 06.00 με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κάποιος να τα πάει και να τα φέρει από το σχολείο. Τι θα γίνει όμως όταν βρέχει; Πως θα πάνε τα παιδιά στο σχολείο;

«Όταν πέσει ένας πυροβολισμός αστυνομικές δυνάμεις «ζώνουν» την περιοχή όλοι μιλούν απαξιωτικά για τον ορεινό Μυλοπόταμο. Το ότι τα παιδιά μας τα αναγκάζουν να μην πάνε στο σχολείο όταν βρέχει και όταν λιάζει δεν το λέει κανείς» μας λέει με παράπονο ο Γιάννης Κλάδος κάτοικος της περιοχής.

«Πρόκειται για αθλιότητα και παραλογισμό» λέει στον zarpanews.gr o υπεύθυνος παιδείας του Δήμου Μυλοποτάμου Μανούσος Κλάδος, καθώς από τα Λιβάδια  καθημερινά  λεωφορείο παίρνει  τους μαθητές του Λυκείου Ανωγείων και το ίδιο λεωφορείο περνάει έξω από το Γυμνάσιο της Κράνας, αλλά δεν μπορεί να πάρει και τα παιδιά του Γυμνασίου γιατί λέει δεν επιτρέπεται λόγω απόστασης.

Τα προβλήματα μετακίνησης δεν είναι τα μόνα στην περιοχή. Στο Γυμνάσιο της Κράνας και το Γυμνάσιο και το ΕΠΑΛ Γαράζου έχουν μεγάλο πρόβλημα υποστελέχωσης με αποτέλεσμα οι μαθητές στην καλύτερη περίπτωση να κάνουν τρίωρα και τετράωρα.

zarpanews.gr – Ευτυχία Πενταράκη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook