Κρήτη | Περισσότερα τα διαθέσιμα φοιτητικά σπίτια στο Ηράκλειο – Που κυμαίνονται τα ενοίκια

Το “σαφάρι” εύρεσης φοιτητικής στέγης έχει ήδη ξεκινήσει για γονείς και νέους φοιτητές, που αναζητούν την καλύτερη επιλογή.

Αυτό που διαφαίνεται μέχρι στιγμής, είναι πως το κόστος ενοικίασης των φοιτητικών κατοικιών στο Ηράκλειο παραμένει περίπου σταθερό σε σχέση με πέρυσι.

Ο χάρτης διαμορφώνεται με τις τιμές να καταγράφουν σχετική σταθερότητα.

Μικρή πτώση εμφανίζεται στην ανώτατη τιμή για την ενοικίαση γκαρσονιέρας και καταλύματος τύπου studio, ενώ αύξηση της τάξης των 30-40 ευρώ κατά μέσο όρο το μήνα καταγράφεται στην τιμή μίσθωσης για δυάρι διαμέρισμα.

Φέτος υπάρχουν περισσότερες διαθέσιμες φοιτητικές κατοικίες προς ενοικίαση, καθώς πολλά καταλύματα τα οποία λειτουργούσαν μέχρι πρότινος ως airbnb, έχουν επιστρέψει στην παραδοσιακή αστική μακροχρόνια μίσθωση, λόγω του πλήγματος που υπέστη ο τουρισμός εν μέσω πανδημίας.

Τα διαμερίσματα αυτά παρουσιάζουν παρουσιάζουν μεγάλη ζήτηση, καθώς είναι ανακαινισμένα στο εσωτερικό τους και πλήρως εξοπλισμένα.

Ενδεικτικά, η τιμή για ένα τέτοιο διαμέρισμα στο κέντρο του αστικού ιστού του Ηρακλείου κυμαίνεται από 380-450 ευρώ, ανάλογα με τα λοιπά χαρακτηριστικά του.

Πιο αναλυτικά μια μονόχωρη φοιτητική γκαρσονιέρα περίπου 30 τετραγωνικών μέτρων στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, ξεκινά από 250 ευρώ , τιμή που διαμορφώνεται από την κατάσταση του οικήματος, την παλαιότητα, και τη διάθεση ηλεκτρικών συσκευών και επίπλων.

Σε πολλές περιπτώσεις στην τελική τιμή, συμπεριλαμβάνονται τα κοινόχρηστα και η παροχή ίντερνετ.

Για ένα μεγαλύτερο διαμέρισμα, των 40 τετραγωνικών μέτρων, σε καλή κατάσταση και πλήρως εξοπλισμένο, η τιμή ενοικίασης του ξεκινά από 350 ευρώ και φτάνει στα 420.

Μέχρι στιγμής λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, δεν έχει κορυφωθεί η ζήτηση φοιτητικής στέγης, καθώς γονείς και φοιτητές αναμένουν τις καταληκτικές ημερομηνίες ανοίγματος των σχολών.

Πηγή: ekriti.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ