Κρήτη | Περιγράφει τη στιγμή της επίθεσης ο αστυνομικός που δέχθηκε δάγκωμα από 22χρονο

κρήτη-περιγράφει-τη-στιγμή-της-επίθεσ-1005769

Για τις 24 Ιανουαρίου αναβλήθηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου η εκδίκαση της υπόθεσης που αφορά, όπως περιγράφεται στη δικογραφία, στην επίθεση που δέχθηκε αστυνομικός της ΟΠΚΕ, στη διάρκεια ελέγχου από 22χρονο, σε χωριό του δήμου Ηρακλείου.

Ο νεαρός κατηγορείται ότι δάγκωσε τον ένστολο στο πηγούνι με αποτέλεσμα να του κόψει κομμάτι από την σάρκα του. Το δικαστήριο αναβλήθηκε καθώς αφενός απουσίαζε ο 48χρονος αστυνομικός ενώ δεν έχει σταλεί η ιατροδικαστή έκθεση.

Από την άλλη, η υπεράσπιση ζητά να εξεταστεί από ιατροδικαστή και ο 22χρονος, επικαλούμενη μία εντελώς διαφορετική εκδοχή από τα όσα αναφέρονται στις καταθέσεις των αστυνομικών.

Μαζί με τον 22χρονο στο εδώλιο παραπέμπεται να δικαστεί και ο 20χρονος αδερφός του. Οι κατηγορίες συνολικά είναι για βία κατά υπαλλήλου κατά συναυτουργία, απειλή, οδήγηση αυτοκινήτου χωρίς δίπλωμα και απλή σωματική βλάβη κατά υπαλλήλου.

Να σημειωθεί ότι ο αστυνομικός μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ, τοy παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και του δόθηκε αγωγή, ενώ στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε και ο 22χρονος προκειμένου να διερευνηθεί από τις αιματολογικές εξετάσεις το ενδεχόμενο κάποιου μεταδιδόμενου νοσήματος.

Ο αστυνομικός που δέχτηκε την επίθεση περιέγραψε καρέ καρέ το συμβάν.

«Όταν ζητήσαν να κάνουμε τον έλεγχο άρχισαν να αντιδρούν και δεν υπήρχε και λόγος, καθώς δεν υπήρχε κατι μεμπτό», είπε ο αστυνομικός και πρόσθεσε ότι στην συνέχεια τους ζήτησαν να περιμένουν στο αυτοκίνητο μέχρι να τελειώσουν τον έλεγχο κάτι, που όπως είπε, δεν τους άρεσε.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό ο ένας από αυτούς τους είπε ότι θα πάρει τον πατέρα του τηλέφωνο, λέγοντας τους πως «θα δείτε τι θα πάθετε».

«Του κατέβασα το χέρι και στην συνέχεια με τράβηξε. Βρέθηκα στο έδαφος και ακολούθησε πάλη. Οταν καταφέραμε να του περλασουμε χειροπέδες είδα αίματα στο πρόσωπό του. Μέχρι τότε δεν είχα καταλάβει ότι με είχε δαγκώσει. Οι συνάδελφοι μου, μου είπαν οτι μου λείπει κομμάτι από το πρόσωπο», περιέγραψε ο αστυνομικός..

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook