Κρήτη | Πάσχα στα Ανώγεια: Η ιστορική εκκλησία του Αγίου Γεωργίου που φτιάχτηκε από γάλα και το μήνυμα Κεφαλογιάννη | Photos + Videos

κρήτη-πάσχα-στα-ανώγεια-η-ιστορική-εκ-1430111

Στα ορεινά Ανώγεια Ρεθύμνου, βρέθηκε Κυριακή του Πάσχα το zarpanews.gr και συγκεκριμένα, στο ιστορικό εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου, στο Μεϊντάνι.

Κρητικοί που μένουν σε άλλες πόλεις της Ελλάδας αλλά και ξένοι, επισκέφθηκαν την περιοχή για τις άγιες ημέρες του Πάσχα.

Στο βίντεο του zarpanews.gr, φαίνεται το εκκλησάκι στολισμένο με λουλούδια αλλά και ο Επιτάφιός του είναι εντυπωσιακός, στολισμένος παραδοσιακά.

Η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στα Ανώγεια, ήταν από τις λιγοστές που κτίστηκαν επί Τουρκοκρατίας. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, για το χτίσιμό της δεν χρησιμοποιήθηκε νερό αλλά γάλα.

Στο σημείο, βρέθηκε και ο Δήμαρχος Ανωγείων, Σωκράτης Κεφαλογιάννης, ο οποίος μετέφερε τις ευχές του για το Πάσχα: «Χριστός Ανέστη, χρόνια πολλά. Ευτυχία, αγάπη σε όλο τον κόσμο, ειρήνη. Να πορευτούμε ένα επόμενο διάστημα που προμηνύεται κι αυτό δύσκολο, αλλά πιστεύω, εφοδιασμένοι με όλες τις αξίες της Χριστιανοσύνης, μπορούμε να πορευτούμε σε δρόμους καλούς. Χρόνια πολλά!».

Δείτε το βίντεο του zarpanews.gr από τα Ανώγεια:

zarpanews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook