Κρήτη | Παραδόθηκε στην 7η ΥΠΕ το ενημερωτικό υλικό για τον καρκίνο του παγκρέατος

κρήτη-παραδόθηκε-στην-7η-υπε-το-ενημερ-1074923

Στη Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης παραδόθηκε σήμερα, προκειμένου να διανεμηθεί σε όλο το νησί, το έντυπο ενημερωτικό υλικό για τον καρκίνο του παγκρέατος, το οποίο επιστημονικά και εκδοτικά επιμελήθηκε η Περιφέρεια Κρήτης, στο πλαίσιο της σχετικής πρωτοβουλίας και δράσης του Συλλόγου «Ευ Ζω με τον Καρκίνο».

Στην παράδοση των 27.000 περίπου εντύπων στη Διοικήτρια της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη και τον Υποδιοικητή Δημήτρη Αγαπίου παρόντες ήταν, εκ μέρους της Περιφέρειας Κρήτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, Λάμπρος Βαμβακάς, η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος διασύνδεσης της Περιφέρειας με εθελοντικές οργανώσεις & Εντεταλμένη τομέα Τουρισμού Π.Ε. Ηρακλείου Γεωργία  Μηλάκη, ο Αν. Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Κρήτης Σπύρος Επιτροπάκης.

Το Σύλλογο «Ευ Ζω με τον Καρκίνο» εκπροσώπησαν η Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Μαρία Θεοδωρίδου, η Γραμματέας Φανή Καλαθάκη, τα μέλη του Δ.Σ. Κωνσταντινίδης Θεοχάρης και Κοντού Αναστασία και η Γραμματέας του Συλλόγου Μαρία Φασουλά.

Η διανομή του ενημερωτικού υλικού στο κοινό θα πραγματοποιηθεί μέσω των επαγγελματιών υγείας των πρωτοβάθμιων υγειονομικών δομών και νοσοκομείων της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας, ενώ αριθμό από τα 30.000 συνολικά έντυπα που εκδόθηκαν, θα διανείμει και η Περιφέρεια Κρήτης και ο Σύλλογος «Ευ Ζω με τον Καρκίνο».

Όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε κοινός στόχος της δράσης αποτελεί η πρόληψη, ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του πληθυσμού για τα συμπτώματα και την αντιμετώπιση της νεοπλασματικής παγκρεατικής νόσου, η οποία συχνά δεν προκαλεί συμπτώματα σε πρώιμο στάδιο ή τα συμπτώματα της μπορεί να είναι ασαφή. Συνεπώς καθίσταται επιτακτικότερη η ανάγκη ενημέρωσης για τη συμπτωματολογία της νόσου για την πρώιμη ανίχνευση και έγκαιρη διάγνωση της.

Επίσης τονίστηκε η σημασία της συνεργασίας από όλους τους εμπλεκόμενους, οι οποίοι εξέφρασαν την πρόθεση και την επιθυμία, η σημερινή εκδήλωση να σηματοδοτήσει την αρχή μιας αγαστής συνεργασίας μεταξύ της 7ης Υ.ΠΕ., της Περιφέρειας Κρήτης και του Συλλόγου «Ευ Ζω με τον καρκίνο», στο πλαίσιο δράσεων που αφορούν την πρόληψη, στοχεύοντας με αυτόν τον τρόπο στη διαφύλαξη της καλής υγείας του κοινωνικού συνόλου, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής,  φωτίζοντας την κοινωνική διάσταση της νεοπλασματικής νόσου.

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook