Κρήτη | Ολοκληρώθηκε η παγκρήτια συνέλευση ενάντια στις Εξορύξεις

κρήτη-ολοκληρώθηκε-η-παγκρήτια-συνέλ-1066670

Με μεγάλη προσέλευση και σημαντική αντιπροσώπευση από πολλές περιοχές της Κρήτης πραγματοποιήθηκε η 2η Παγκρήτια Συνέλευση της Πρωτοβουλίας Κρήτης Ενάντια στις Εξορύξεις Υδρογονανθράκων χτες Κυριακή 28-6-20 στο Πάνορμο Ρεθύμνου.

Τοποθετήθηκαν μέλη από όλες τις περιφερειακές ενότητες του νησιού συμβάλλοντας έτσι σε μια ιδιαίτερα γόνιμη και ουσιαστική συζήτηση.

Έγινε απολογισμός των ως τώρα δράσεων της Πρωτοβουλίας και εκτίμηση της κατάστασης που διαμορφώνεται σήμερα, με τη διεθνή οικονομική κρίση λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, με τον αντιπεριβαλλοντικό νόμο που ψηφίστηκε εν μέσω καραντίνας χωρίς την απαιτούμενη διαβούλευση και με το κίνημα που αναδύεται στη χώρα μας ως αντίδραση στο νόμο αυτό και στην κυρίαρχη «λογική» της ασύδοτης κερδοσκοπίας μέσω της καταστροφής του φυσικού περιβάλλοντος. Ρυθμίστηκαν οργανωτικά ζητήματα και προτάθηκαν ιδέες για δράσεις για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Προγραμματίζονται ενημερωτικές εκδηλώσεις σε διάφορες περιοχές του νησιού, με προτεραιότητα στη νότια ακτογραμμή. Η Πρωτοβουλία επιδιώκει τη συνεργασία με κάθε άλλη κίνηση που αγωνίζεται για την προστασία και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος της Κρήτης. Επίσης η Πρωτοβουλία πρόκειται να ξεκινήσει επαφές με επαγγελματικά και επιστημονικά σωματεία και φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης σε όλο το νησί.

Η Πρωτοβουλία ευχαριστεί θερμά τον κ. Σταύρο Τσιμπισκάκη που φιλοξένησε τη συνέλευση στον υπαίθριο χώρο του καφενείο του «Όασις» στο Πάνορμο.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook