Κρήτη | Ολοκλήρωσε το πρόγραμμα REBUS η Περιφέρεια – Τι αποτέλεσμα είχε

κρήτη-ολοκλήρωσε-το-πρόγραμμα-rebus-η-περι-1116597

«Άλλο ένα χρήσιμο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ολοκληρώνει με επιτυχία η Περιφέρεια Κρήτης το οποίο επικεντρώθηκε στη διαπεριφερειακή ανταλλαγή πρακτικών, γνώσεων και εμπειριών με στόχο την βελτίωση της γενικότερης ενεργειακής πολιτικής των δημόσιων φορέων.», ανέφερε ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων Γιώργος Αλεξάκης.

Πρόκειται για το ευρωπαϊκό έργο «REBUS-Renovation for Energy Efficient Buildings» του προγράμματος INTERREG EUROPE, το οποίο υλοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Βιομηχανίας, Ενέργειας & Φυσικών Πόρων της Περιφέρειας Κρήτης.

Για 5 χρόνια οι εταίροι του έργου REBUS από 8 ευρωπαϊκές χώρες

«Το Πρόγραμμα βοήθησε τα στελέχη της Περιφέρεια Κρήτης να αυξήσουν τις επαγγελματικές τους δεξιότητες για αποτελεσματικές εργασίες ανακαίνισης, να αναγνωρίσουν το σημαντικό ρόλο των χρηστών των κτιρίων και να γνωρίσουν τις δυνατότητες βελτίωσης των στρατηγικών αποφάσεων για την προώθηση μέτρων ενεργειακής απόδοσης σε δημόσια κτίρια, προκειμένου να βελτιστοποιηθεί η ενεργειακή τους συμπεριφορά» δήλωσε η συντονίστρια του έργου Μαρία Αποστολάκη.

Το έργο REBUS, ανέπτυξε ένα Οδηγό Ενεργειακής Ανακαίνισης (Energy renovation Path-ERP), ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο για την επιτυχή ολοκλήρωση της ενεργειακής ανακαίνισης ενός κτιρίου και τη βέλτιστη δυνατή αντιμετώπιση των ουσιαστικών ενεργειακών του αναγκών.

Η Περιφέρεια Κρήτης έχει ήδη διανέμει ηλεκτρονικά τον Οδηγό Ενεργειακής Ανακαίνισης για αξιοποίηση στους Δήμους της Κρήτης και κατόπιν αιτήσεως και στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Γ. Αλεξάκη. Στο τελικό συνέδριο του έργου «Πώς να βελτιώσουμε τα δημόσια κτίρια και να προετοιμαστούμε για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία» που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, η Περιφέρεια Κρήτης παρουσίασε πώς τα διάφορα επίπεδα διακυβέρνησης έχουν εργαστεί για τον ίδιο στόχο, την αύξηση δηλαδή της ενεργειακής απόδοσης στα δημόσια κτίρια.

Μέσα από έναν ζωντανό διάλογο, η Μαρία Αποστολάκη, συντονίστρια του έργου και η Σοφία Υφαντή, εκπρόσωπος του Δήμου Χερσονήσου, παρουσίασαν τον ισχυρό δεσμό συνεργασίας που αναπτύχθηκε μεταξύ των δύο φορέων.

Με περισσότερους από 100 συμμετέχοντες από όλη την Ευρώπη, αποδείχτηκε ότι με τα διδάγματα του REBUS και μέσω της ευρωπαϊκής στρατηγικής για την Πράσινη Συμφωνία, μπορούμε να προχωρήσουμε προς μια πιο πράσινη, πιο ζωντανή Ευρώπη.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook