Κρήτη | «Οικογενειακή υπόθεση» με 3 αδέρφια που σώζουν ζωές – Έκαναν 12 διασώσεις σε μια μέρα | Video

Τα 3 αδέρφια, Νίκος, Μάριος και Μιχάλης που έχουν χαρακτηριστεί ως ήρωες της καθημερινότητας φιλοξενήθηκαν στην ΚΡΗΤΗ TV και στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα» και αφηγήθηκαν περιστατικά στο νερό που τους έχουν σημαδέψει

Το Νότιο Ρέθυμνο στο οποίο οι άνεμοι χαρακτηρίζονται από τους πιο δυνατούς σε ολόκληρη τη χώρα, κάθε χρόνο μετρά ανθρώπους που είτε χάνουν την ζωή τους στη θάλασσα είτε σώζονται λόγω του τεράστιου έργου που κάνουν τα τρία αδέρφια Ριτζάκη.

Όπως οι ίδιοι αφηγούνται «σε ολόκληρη την περιοχή και ιδιαίτερα στον Πλακιά, οι δυνατοί και επικίνδυνοι άνεμοι που πνέουν στο σημείο παρασύρουν τους κολυμβητές» και προσθέτουν ότι «το επάγγελμα του ναυαγοσώστη είναι ένα λειτούργημα».

Αξιοσημείωτο αποτελεί το γεγονός ότι το φετινό καλοκαίρι και συγκεκριμένα στις 22 Αυγούστου πραγματοποίησαν επιτυχώς 12 με 13 διασώσεις στη θάλασσα. Μία συγκυρία την οποία θυμούνται και αναφέρουν στην εκπομπή τονίζοντας την περηφάνεια και τα έντονα συναισθήματα που επικρατούν μετά από αυτή την περιπετειώδης μέρα.

Συγκλονίζει επίσης η συνθήκη ότι κάθε χρόνο, σύμφωνα με τα στατιστικά, χάνονται 400 άτομα από πνιγμούς, που αν το φανταστείς πρόκειται για ένα ολόκληρο χωριό. Ο μέσος όρος ηλικίας είναι περίπου 20 με 27 ετών μαρτυρούν τα αδέρφια Ριτζάκη.

Μιλάμε λοιπόν για μία άκρως οικογενειακή υπόθεση και για μία ομάδα «σαν γροθιά» όπως σημειώνουν τα τρία αδέρφια οι οποίοι κάνουν ένα έργο μέσα και έξω από το νερό, επαναφέροντας ζωές και δίνοντας απλόχερα ένα πραγματικό δώρο όταν οι συνθήκες το επιβάλλουν.

Στο βίντεο που ακολουθεί το σχετικό ρεπορτάζ της ΚΡΗΤΗ TV και της εκπομπής «Κρήτη Σήμερα»

Πηγή: neakriti.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ